maandag 11 april 2011

boerderij feestje

Het is al weer een paar weken geleden dat Lydia jarig was. We hebben het toen niet echt groots gevierd omdat ik zelf net uit het ziekenhuis kwam en aan het herstellen was van een operatie. Nu ik weer ben opgeknapt is het dan ook eindelijk tijd voor haar feestje! Morgen is het zo ver. We hebben er een soort 'boerderij feestje' van gemaakt.


Op een boerenbont stofje borduurde ik de namen van de kleine gasten. (3 peuter/ dreumes neefjes en een babynichtje). Boven de namen borduurde ik voor elk een boerderij dier.
Van de tuin namen we 5 wilgentenen mee van ongeveer een meter lang.
Wat 'boerderij'snoep erin, een zakje chips en de knapzak was klaar...
Om het toch een heel klein beetje gezond te houden maakte ik ook 'naambananen', een ideetje dat ik pas op deed bij 'hieperdepiep een feestje' (zie leeslijst). Het is heel makkelijk: je prikt met een speld de naam of een figuurtje in de banaan en doordat dat bruine stipjes worden kun je het goed zien.
Voor baby nichtje kwam er een fruithap in de knapzak, lijkt me meer geschikt voor haar...
Uiteindelijk kwamen de knapzakken er zo uit te zien:Natuurlijk hoort er ook taart bij een verjaardag. Voor de 'grote visite' maakte ik een taartje met marsepein.
Natuurlijk moest daar ook een boerderij sfeertje aan gegeven worden, maar omdat de tijd begon te dringen heb ik daar maar even een speelgoedtrekkertje op gezet... Morgen moet ik deze taart nog even mooi afwerken. Hij is overigens gevuld met aardbeienjam en vanille room. Voor het doorsnijden (in 3 lagen) gebruik ik altijd m'n taartzaag, ideaal, dan blijven de lagen mooi recht en hoef je later niet te puzzelen om h'm weer goed op elkaar te krijgen.
Voor de kleine visite maak ik morgen pas de 'gebakjes' klaar: wafels met slagroom en gekleurde hageltjes en natuurlijk allemaal een kaarsje. In boerderij sfeer... Een trekker kaarsje, een koe kaarsje, een haan kaarsje en een boerderij kaarsje. Ik zag ze laatst bij de molen toen we meel gingen halen en kon ze natuurlijk niet laten liggen.

 Als het lekker weer is hopen we naar de kinderboerderij te gaan, als het erg regent (hopen we dus niet) dan blijven we gewoon thuis. En ach, die kleintjes vermaken zich toch wel.

Morgen hoop ik te laten weten hoe het geweest is!

11 opmerkingen:

Thuis bij Tjits zei

jeetje wat heb je er een werk van gemaakt, vooral dat borduren! heel erg leuk en feestelijk:)
veel plezier!

lieve groetjes, Tjits

Spil van het gezin zei

Nou! Wat knap, dat borduren, leuk hoor!
Veel plezier morgen!
Groetjes, Jolanda

Michelle zei

Wat mooi je borduurwerk!! en de taart zullen ze zeker graag lusten, een heel fijn feest morgen!!

Lieve groetjes Michelle

Huize Kip Kakel zei

Heerlijk die voorbereidingen voor een kinderfeest!
Bij mij mogen ze altijd zelf de taart kiezen die ik maak,en ik heb er inmiddels al heel wat gemaakt, maar ze blijven het leuk vinden.
Ik heb mijn 3 kinders in de zomerperiode jarig en dat is altijd genieten, meestal buiten feest!
ik hoop dat het weer morgen meevalt en dat je lekker naar de kinderboerderij kunt!
een hele fijne dag met elkaar, groetjes Hannie

Esther zei

Geniet van het feestje! Het ziet er erg mooi uit. Zonde om je taart aan te snijden. We hopen voor je (en de kinders) dat er een stralend zonnetje is en dat je gezellig met de knapzakjes naar de kinderboerderij kunt gaan! Lijkt me een schattig gezicht.
Love Esther

Lentebloemen zei

Wat een leuke knapzakjes zeg!

fijne dag vandaag!

Stina zei

wat een leuke zakjes heb je gemaakt,dat zullen de moeders vast wel mooi vinden.

fijne dag
gr Stina

Hieperdepiep...een feestje! zei

Wat leuk gedaan!!! Kan ik zo van genieten als ik dat zie! Zo heerlijk om er wat van je liefde voor je kind in te stoppen, tenminste zo voelt het bij mij altijd!! Leuk ook om te zien hoe mooi jouw bananen geworden zijn!
Fijne dag samen, hoor!
Groetjes, Corine

Eefies day zei

Wat een werk!!! maar wat ontzettend leuk ook, heerlij zo'n peuterfeestje, geniet ervan...dit is weer zo'n heerlijk moment om te onthouden.

Groetjes, Eefie

Het stokpaardje zei

Wat ziet dat er leuk uit maar wat een werk.
Veel plezier
Groetjes Iris

Aagj zei

Tsjonge, wat moet dat een leuk feestje zijn geweest. Die kanpzakjes zijn echt leuk.