dinsdag 12 april 2011

Lydia vertelt...

Vandaag had ik mijn eerste verjaardagsfeestje. Mijn neven en m'n kleine nichtje kwamen op visite. M'n tantes kwamen natuurlijk ook mee, gezellig joh!
Eerst mocht ik de cadeautjes uitpakken. Ik kreeg mooi speelgoed voor in de zandbak, een bal om fijn mee te spelen, een grote doos met duplo en een puzzel van hout.
En toen was het tijd voor de koffie. Mama had een taart gemaakt voor de 'grote mensen', en voor ons had ze kleine gebakjes gemaakt. Er stonden zulke mooie kaarsjes op, van een trekker, een haan, een boerderij en een koe. M'n 'grote' neven (net 2 en bijna 3) hielpen met het uitblazen van de kaarsjes, want dat was nog een beetje moeilijk voor mij...


Toen de taart op was gingen we naar de kinderboerderij. Het was gelukkig droog! Er waren heel veel geitjes bij de kinderboerderij. Die deden wel een beetje druk, dat vond ik erg spannend...


De kinderboerderij in ons dorp is niet zo erg groot, maar er zijn wel best veel dieren hoor! Er zijn allerlei soorten kippen en een paar hanen. Kukeleku!!!


Bram en Arjan wilden wel eens proberen om een kip te vangen, maar dat is ze niet gelukt, ze waren nét niet snel genoeg, de kippen liepen steeds weg...


Er was ook een heel groot schaap, die had zo'n lekkere wollen vacht! Er waren ook schapen met een witte vacht. Papa zei dat ze binnenkort wel geschoren zullen worden en dat we dat in de gaten moeten houden zodat we kunnen gaan kijken. Ik ben benieuwd hoor!


Hier heb ik even een onderonsje met Bram, mijn grootste neef, hij is donderdag jarig, dan wordt hij al 3! Bram is heel lief en zorgzaam, ook voor zijn kleine zusje.


Op de kinderboerderij is ook een konijnenberg. Jammer genoeg kunnen we niet bij de konijnen om te aaien.
De varkens vonden het te koud vandaag en bleven lekker in hun hok. De ganzen waren hard aan het blazen, daar snapte ik niks van, er waren híer toch geen kaarsjes om uit te blazen?!
De pony bleef helemaal achter in het weilandje lopen, die kon in dus niet zo goed zien.


Toen we weer thuiskwamen gingen we eten. Boterhammen, krentebollen, crackers... Mmm, dat lust ik wel hoor! Daarna ben ik een poosje naar bed gegaan. Steven ging ook even slapen en Hannah deed ook een poosje haar oogjes dicht.
Toen we weer wakker waren dronken we thee met wat lekkers en ging ik nog met neef Steven op de foto. Zien jullie dat we bijna net zo groot zijn? Steven is ook maar 2 weekjes ouder, leuk hè?!


En toen was het al weer tijd om naar huis toe te gaan. Iedereen kreeg een knapzakje met lekkers mee naar huis, dat was een verrassing! Bij iedereen stond z'n naam er op en ook nog eens op de banaan!
Ik zwaaide iedereen gedag en gaf Hannah nog een dikke knuffel. Dag allemaal, wat was het een fijne dag!


Maar nu ben ik moe en ik ga vanavond lekker vroeg naar bed... Welterusten!

O ja, nu vergeet ik bijna nog te bedanken voor alle berichtjes die mama kreeg op haar vorige berichtje. Maar ik moest nog zeggen dat het werk aan de knapzakjes wel mee viel hoor, ze had het niet met de hand maar met de borduurmachine gemaakt. En dat scheelt een heleboel! En verder vond ze het gewoon leuk om een boerderij feestje te organiseren...

11 opmerkingen:

Goud en Zilver zei

Nou van harte kleine, grote meid.
Wat ben je toch een schatje, en ik begrijp dat jouw papa en mama net zo blij met jouw zijn als wij met ons wonder.
Want jullie zijn toch wel dubbel bijzonder.

Liefs Herma

Stina zei

fijn dat jullie zo genoten hebben,en gezellig hoor de kinderboederij.
Ze zal wel als een blok in slaap vallen van al drukte!!!

Groetjes en een fijne avond
Stina

Zeeuwse Mama zei

Leuk, wat een heerlijk feest!!

Michelle zei

Julie hadden een heerlijke dag en een leuk feest!! leke foto's!

Groetjes Michelle

It's me zei

Wat een geweldig feest was dat !! leuk !!! liefs Ria....xxx....

Eefies day zei

Wat fijn dat jullie zo genoten hebben, zeg maar tegen mama dat we het zo leuk vinden, en mama kan goed borduren ook al doet ze het met de borduurmachine!!

Groetjes voor jou Hannah en welterusten

De Nostalgische Nonnevot zei

Gefeliciteerd met de "jonge dame" wat enig, een geslaagde dag zo te lezen...geniet ervan, ze zijn zooo groot. groetjes Nicole

Hieperdepiep...een feestje! zei

Nou, jij kan dat mooi aan ons vertellen, hoor, je 1e feest is goed geslaagd!En wat sta je er weer schattig op! De kindjes hier zouden zooo graag willen dat we bij ons ook een kinderboerderij zouden hebben...
Groetjes, Corine
ps. en wat leuk dat mijn give-away op jouw mama's blog staat!

Trudy zei

Gefeliciteerd! En wat een leuk feestje heb je gehad!

Het stokpaardje zei

Het is al een beetje laat maar toch gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je dochtertje.
Groetjes Iris

Huize Kip Kakel zei

Wat fijn dat je een leuke verjaardag hebt gehad, jouw mama heeft dat allemaal ook wel heel goed en leuk bedacht...
Gelukkig was het droog en konden jullie lekker naar buiten!
Nu lekker in de zandbak spelen met je nieuwe schep en emmer!
Groetjes Hannie