donderdag 17 november 2011

Droomhuis

We hebben ons droomhuis gevonden!
De afgelopen dagen waren we in noord-oost Friesland, en daar, even voorbij Dokkum zagen we het staan. Vlak bij het dorpje waar we helemaal weg van zijn.
Een leuk huisje met wit gestucte muren, midden in het weiland. Een oud huis: uit 18-zoveel, al grotendeels opgeknapt aan de eisen van tegenwoordig, maar met behoud van originele details en sfeer.
Een flinke lap grond rondom (2500 m2 geloof ik), genoeg voor een flinke moestuin een kippenhok en een paar geitjes.
Die geitjes zijn dan voor de gezelligheid, want melk halen doe je natuurlijk gewoon bij de boer door wiens weiland je moet om bij het huis te komen, want nee, een weg is er niet. Maar dat is juist de charme! Weg van de drukte, helemaal teruggetrokken op je eigen (ei)landje. Want ja, bij het huis hoort ook nog een gemaal. Het is bij de Dokkummer Ee, de staande mastroute. Prachtplekje!

Natuurlijk ligt er een roeiboot in het slootje naast het huis zodat je op zomerdagen heerlijke roeitochtjes kan maken (met picknickmand natuurlijk). Ontbijten doe je in de tuin, aan een mooi gedekte tafel met zo'n gezellig geblokt tafelkleed.
Broodbakken moet daar ook gebeuren, maar met de bovendeur open heb je een heerlijk uitzicht en wordt het een echt feestje. Meel haal je bij de molen een paar honderd meter verderop en in dat zelfde dorpje is ook nog zo'n ouderwets snoepwinkeltje voor als je lekkere trek krijg.
En wat dacht je van de houtkachel in de woonkamer? Samen met de oude balken zorgt dat voor een knusse sfeer. Heerlijk, ik kijk nu al uit naar de lange, koude winteravonden, als de sneeuwvlokjes zachtjes vallen en zorgen voor een wonderschone witte deken!

Helaas bleek het huisje zowel letterlijk als figuurlijk (lees financieëel :-0) niet bereikbaar voor ons. Er was geen weg naartoe, behalve dwars door het weiland, over het erf van een boer. En om anderen nu 'op te zadelen' met ongemak, alleen omdat wij ons droomhuis willen bereiken?!
En ook de twijfels slaan toe: zouden we het daar wel redden, is dat écht wat we willen? Het huis zal nog wel even ons DROOMhuis blijven... 

Vanmiddag kwamen we weer thuis, in een heerlijk opgeruimd huis. (Ja, dat is regel bij ons: het huis opgeruimd voordat we een paar dagen weg gaan zodat je niet in de troep thuis komt.)
En terwijl ik de tassen naar binnen sjouwde zag ik het ineens: dít huis ís ons droomhuis! Het huis waar we ons thuis voelen, waar we ons zelf kunnen zijn, waar we gelukkig zijn!

Dus... is er nog iemand op zoek naar een lief, oud huisje, midden tussen de weilanden? Wij kunnen je zo een heel mooi plekje wijzen, want wij hebben besloten nog maar even 'hier' te blijven!

23 opmerkingen:

Bizzy @ home zei

In die omstreken heb ik de eerste 20 jaar gewoond. Zomers een weelde, maar 's winters brrr.. een kille boel. Ik zou er niet meer willen wonen. Maar het klinkt wel romantisch dat huisje, hoe jij het omschrijft.
Geniet maar van jullie eigen droomhuisje!
Lieve groet, Renny

Home and Lifestyle zei

Gelukkig maar dat je met je eigen droomhuis ook tevreden bent! Ik denk dat we allemaal wel wat te wensen hebben - dat mag ook - als het maar niet de overhand krijgt. Dat is bij jou gelukkig absoluut niet het geval. Geluk zitten tenslotte ook in hele kleine dingen!

Een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

Huize Kip Kakel zei

Heerlijk zo'n droomhuis gewoon thuis!
En ja, zo'n huisje in de polder lijkt altijd erg leuk en mooi en idylisch, maar ook dan blijft er weer wat te dromen!
Lekker een paar dagen er tussenuit, genoten?
Groetjes Hannie

Spaarmoeder! zei

Heerlijk om tot die conclusie te komen! Lijkt me heerlijk thuiskomen.

Anoniem zei

Wat super heerlijk geschreven, om bij weg te dromen

Anderson cottage zei

je maakt van elk huisje je droomhuisje, zolang je er samen met je partner van kan genieten, geniet ervan , liefs marion

Eefies day zei

Ik dacht al verhuisplannen, wat jammer dat er geen weg naar toe is, anders hadden jullie het vast gekocht:)))
Mooi om zo te dromen, maar ook zo heerlijk om je eigen huis als thuis te voelen...
Geniet lekker in jullie eigen stolp!!!


Lieve groetjes,
♥Eefie

Trudy zei

Oh, ik dacht al zo tijdens het lezen dat er een verhuizing om komst was... maar nee, toch niet. Fijn dat je tot de conclusie komt dat het thuis ook prima is! Geniet se hoor!!

wilma zei

O,wat klinkt dat mooi. Wij wonen nu ook buiten het dorp,want een huis (zo mooi) in het dorp vond ik he-le-maal niets. EN nu een oud huis buiten en het wild rond de deur. Sneeuw ligt eral,koud is ehet ook.Heerlijk zelf brood bakken.. We doen het echt,maar als de stroom uitvalt na een blizzard..steken we kaarsen aan.
Dit is geen droom.Maar wat Marion zegt is zo waar. Als je al je gazin rond je hebt,ben je gelukkig. En dat zijn we.
Groet,
Wilma

Marja Meijers zei

Ja, soms lijkt het gras aan de andere kant groener... maar dan moet je gewoon weer even proeven van hetgeen je al hebt. Leuke post, ik zie het huisje wel een beetje voor me... maar wij hebben al een wit gestuct huisje :)

Pleuntje zei

Inderdaad soms lijkt het gras groener aan de overkant.
En dromen mag. Gelukkig weet je je eigen huis op waarde te schatten. Mooi dat jullie weer even hebben genoten met elkaar. Maar het verhaal is prachtig geschreven. x Petra

Stina zei

het zou zomaar kunnen dat je ging verhuizen,maar gelukkig kun je genieten van je eigen huis.
en wensen die blijven er altijd wel.

groet Stina

Miranda zei

Fijn om te lezen dat je eigenlijk al in je droomhuis woont, maar toch blijft het leuk om wensen te hebben en soms even te dromen...

Fijne avond. Liefs, Miranda

Lisette zei

Ooooo, dat klinkt ook als mijn droomhuis .... ;-)
Fijn dat je je zo lekker voelt in je eigen huis, home sweet home!
Wij gaan ook altijd opgeruimd weg, dan is het ook weer lekker thuiskomen.
Groetjes Lisette

Anoniem zei

Heerlijk dat jullie er een paar dagen tussenuit zijn geweest!
Ik dacht ook even... ze gaan verhuizen!
Maar nee, goed om op te merken als je thuis komt dat je huis, je THUIS is!

Groeten, @Let

vrouw Hommel zei

Je hebt er wel een spannend verhaal van gemaakt want ik zag de verhuiswagens al aankomen. Wat heerlijk dan toch weer dat thuis al thuis is en laten we eerlijk zijn; stiekum dromen we allemaal wel eens van een "droomhuis" .
lieve groet

Vlijtig Liesje zei

Mooi verhaal! Ik heb ook een droomhuis: het is wit, en lijkt op een Amerikaans plantage woning, met een grote witte veranda rondom het huis.

Jouw droomhuis klinkt ook fantastisch, maar ik vind het mooi hoe je het formuleert: het blijft voorlopig een droomhuis.

Want sommige dromen kunnen in nachtmerries veranderen, als je niet verstandig bent.

Hieperdepiep...een feestje! zei

Grapjas! Ik zat al helemaal te zwijmelen en zag in gedachten alle volgende posts van jou vol met foto's van al die heerlijkheden!

Maar gelukkig ben je ook heel tevreden met je huidige droomhuis,
waar ik ook geweldige stukjes over lees elke keer! Home is were te heart is, toch?

Groetjes, Corine

Jolanda zei

Wat heb je dat mooi beschreven.
Idd kun je soms wegzwijmelen bij het zien van een prachtig (oud) huis... heb ik ook weleens bij het lezen van een (woon)blad. Maar tevredenheid met je eigen plekkie is een groot goed!
Fijn weekend!

Franca zei

Kijk, dat is geluk!
Geniet van jullie droomhuisje.

Anoniem zei

* zucht * ...

Nena zei

Klinkt gezellig, gelukkig heb je je droomhuis al gevonden!

yet zei

Hoi,
Ben ook van plan om een assistant original aan te schaffen. Maar ik bak niet altijd grote hoeveelheden. Mijn vraag aan jou is kneed de AO ook de kleine hoeveelheden goed.