maandag 7 november 2011

Herfstvakantie 2

Eigenlijk zit onze herfstvakantie er al weer op, maar omdat ik vandaag en morgen niet hoef te werken voelt het toch nog een beetje als vakantie!
Welliswaar gaan we nu niet uit en is het weer wat minder zonnig, maar ons hoor je niet mopperen. We rommelen thuis wat aan en genieten nog na van vorige week.
Donderdag was Gerbrand jarig. We gingen deze dag lekker met z'n 3tjes op stap naar Landgoed Mariënwaerd. Hoewel het al een paar jaar op het lijstje stond was er nog niet eerder van gekomen om daar naar toe te gaan. Het was mooi weer en we hebben daar heerlijk gewandeld. Overal op het landgoed zagen we prachtige herfstkleuren en langs de appeldijk hingen de laatste appels nog aan de bomen. We wandelden langs oude boerderijen en natuurlijk het landhuis en namen een kijkje in de Landgoed winkel. Er is ook een zorgimkerij waar je een kijkje kunt nemen, maar omdat Lydia haast omviel van de slaap besloten we die maar voor de volgende keer te bewaren. Want we hopen zeker nog eens te gaan! Het was er echt mooi!
Misschien in het voorjaar als de vruchtbomen in bloei staan?

De volgende dag maakten we het huis aan kant en bereidden we alles voor om 's avonds Gerbrand z'n verjaardag te kunnen vieren met vrienden en familie. Wat voel je jezelf dan rijk hé, al zie je zo de mensen die je dierbaar zijn gezellig bij elkaar zitten?!
Gerbrand kreeg overigens leuke cadeau's zoals het boekje met E-nummers (hadden we al eerder van de bieb, maar wilden we graag zelf hebben), winterviolen voor in de bloembakken aan het huis en mooie bloembollen voor in de tuin, 2 heel oude leesboekjes, een kweekset om champignons te kweken en een workshop om zelf zonnepanelen te leren bouwen. Zaterdag hopen de andere vrienden en familieleden te komen, want omdat onze woonkamer niet groot is kunnen er maximaal 16 mensen zitten. Verjaardagen vieren we dan ook altijd in 2 of 3 keer. Aan de ene kant wel jammer, aan de andere kant heb je zo zelf ook wel even de gelegenheid om een praatje te maken en anders heb je daar nauwelijks tijd voor.
Zaterdag moest Gerbrand weg voor z'n bedrijf en kroop ik achter de naaimachine. En dan is zo'n dag ook zo voorbij...

Wat betreft de kneedmachine (zie vorige berichtje): bedankt voor alle tips! Het brood-zonder-kneden willen we zeker eens gaan proberen. Verder zijn we er nog niet helemaal uit: we hebben een Kenwood kneedmachine gezien (klik klik) die ons wel aanspreekt, maar eigenlijk vinden we de kitchenAid mooier wat betreft vormgeving. (Het oog wil ook wat hé?!) Maar die kan weer minder deeg tegelijkertijd verwerken. De Assistent original kan zelfs 5 kg deeg tegelijk kneden. Kijk, dat zijn nog eens hoeveelheden! Maar ja, die prijzen hé?! :-( Dus twijfelen we nog of we toch maar een gewone broodbakmachine moeten nemen om alleen te laten kneden... En tot die tijd doen we het maar met de hand :-)

14 opmerkingen:

Heleen zei

Hei zus!

Ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden qua 'keukenhulp'! Succes met kiezen en ik hou je op de hoogte van mijn ervaringen!

Liefs uit Noorwegen

Home and Lifestyle zei

Wat leuk dat je naar landgoed Mariënwaerd bent geweest, dat staat ook nog op mijn lijstje!

Mijn hartelijke felicitaties en veel plezier met de feestjes, voorlopig heb je nog wel polonaise in huis ;-)!

Lieve groet, Ingrid

@Let zei

Nog van harte gefelicteerd en nog een gezellige verjaardag met vrienden!
Fijne dag vandaag én morgen!

Lieve groet,
@Let

Lentebloemen zei

Nog van harte gefeliciteerd!!!
Klinkt als een vakantie waarin jullie lekker genieten, fijn!

Huize Kip Kakel zei

De Mariënwaardt is in de Lente ook echt een aanrader en wat te denken van de kerstfair!
Ben ik verleden jaar geweest, was erg leuk!
Zo te lezen heb je een heerlijke vakantie gehad!
Groetjes Hannie

Lisette zei

Nog van harte gefeliciteerd met je man!
Geniet nog maar even lekker vandaag en morgen!

Miranda zei

Nog van harte gefeliciteerd. Gezellig al die feestjes, maar zelf ben ik ook altijd wel weer blij als alles achter de rug is ;) Fijn hoor nog een extra dagje achter de vakantie aan.

Fijne avond. Liefs, Miranda

Marja Meijers zei

Het is alweer jaren gelden dat wij eens op bezoek gingen bij landgoed Marienwaard, dat was zo'n leuke dag.

Jolanda zei

Oh, dat zal wel erg mooi geweest zijn met al die herfstkleuren! Wij zijn er ook weleens geweest.
Enne... nog gefeliciteerd!!

Michelle zei

een gelukkige verjaardag aan je echtgenoot! succes met het kiezen van de keukenhulp, ik zou voor de rode gaan, oogt mooi in de keuken...;-))

Lieve foto van Lydia!

Lieve groetjes Michelle

Eefies day zei

Gefeliciteerd nog en je hebt leuke dingen gedaan!!!!
Het landgoed is hier niet ver uit de buurt en een echte aanrader...mooi om zulke dingen te doen.
Je ervaringen met kneden horen we vast nog wel want jullie zijn nog lang niet uitgebakken.


Lieve groet,
Eefie

Trudy zei

Nog gefeliciteerd en geniet ze nog even!!

Leni zei

Ben een paar jaar geleden op een fair geweest op het landgoed. Ontzettend leuk, veel brocante, aparte kleding, landgoed dingen, echt een aanrader. Zullen jullie ook erg leuk vinden! Groet!

Peter zei

De link naar de Kenwood site is niet meer actief. Ik weet niet of je al een keuze hebt gemaakt ondertussen, maar de Kenwood KM020 kan ook makkelijk 5 kg deeg kneden, en de km023 is dezelfde, maar met een heel pakket aan accessoires. Bekijk onze site maar eens!