donderdag 24 november 2011

Warm winterhuis

Wat een reacties op m'n vorige berichtje over het droomhuis! Blijkbaar zijn we lang niet de enige die dromen van een huisje op het platteland... 
Hoewel we ons echt helemaal thuis voelen in ons huidige 'droomhuis' is er wel één minpunt wat toch elk jaar terug komt. Het is een hoekhuis uit de jaren '30. We hebben er al heel wat aan verbouwd en geïsoleerd maar het blijft een koud huis. De trap zit midden in het huis (in de woonkamer) en deelt daarmee het huis in 2e zodat we een voor en achterkamer hebben. Maar daardoor is het ook open tot op de zolder en voel je altijd tocht en kou. Ik roep al die tijd (7 jaar): 'laten we een deur boven aan de trap maken' (wat Gerbrand dan zou moeten doen). Maar Gerbrand vindt dat niet zo handig. Waar hij eigenlijk ook wel gelijk in heeft, want de overloop is ienieminie klein en daar kan nooit een deur bij opengedaan worden. Gerbrand roept al 7 jaar: 'laten we een gordijn boven aan de trap hangen' (wat ik dan zou moeten doen) maar dat vind ik helemaal niet mooi. En zo gebeurd er al die jaren niets. Alle mensen die op visite komen nemen hun pantoffels mee en trekken bij voorbaat een dikke trui aan en zelf kruipen we gewoon lekker onder een dekentje op de bank.
En elk jaar hebben we het er weer even over en besluiten we er 'nog maar even over te denken'.

Maar dit jaar besloten we het anders te doen. We hadden het er 'weer eens' over maar maakten nu zo waar een keuze! Een gordijn, want dat was de snelste en makkelijkste oplossing. En als het bevalt maakt Gerbrand als nog de deur, al moeten we nog even kijken hoe dat gaat passen. (Duurt dus vast weer 7 jaar)
Zaterdagavond besloten, maandag meteen naar ´Zweden´ en daar gordijnstof gehaald. Eind van de middag hing het gordijn. En ik moet toegeven dat het toch wel veel scheelt in kou en tocht.
Ook meteen maar gordijnstof mee genomen voor de achterdeuren. Sinds de verbouwing van vorig jaar hebben we namelijk openslaande deuren naar de tuin, maar ook daar waren we nog niet over uit wat voor gordijnen we wilden. Ach ja, soms moet je gewoon niet te moeilijk denken en een knoop doorhakken. Zo meteen hoop ik die gordijnen af te zomen en dan hebben we daar ook minder kou vandaan.

De stoel die altijd voor de verwarming staat (en de warmte tegenhoudt) hebben we een stuk omgezet zodat de verwarming z´n werk weer kan doen. Dus de volgende keer kan het bezoek de pantoffels en de dikke truien thuis houden!
En ik kruip straks lekker ZONDER dekentje op de bank om verder te lezen in het kookboek wat Nelly naar me opstuurde nadat ik haar give away gewonnen had. Er staan heerlijke recepten en leuke stukjes in. Nogmaals bedankt Nelly!
Helaas kan ik er even geen foto van plaatsen, want m´n ´blogfotogeheugen´ is zo goed als vol, en ik gebruik nu dus maar foto´s die ik al eerder gebruikte. Ik moet nog uitzoeken hoe ik dat kan oplossen, maar misschien heeft één van jullie tips?

19 opmerkingen:

Zeeuwse Mama zei

Ik verklein m'n foto's altijd voor ik ze upload, en zo blog ik al een paar jaar nu, en nog heb ik niets hoeven verwijderen. Maar daar heb je nu niet zoveel aan misschien. Er zijn wel veel online sites waar je een account kunt aanmaken en daar je foto's kunt oploaden, daar staat dan een code bij die moet kopieren en plakken in je bericht en dan is ie ook te zien. Dat staat dan los van blogger.

Hihi, en wat heerlijk dat er nu een gordijn hangt, wij hebben precies dezelfde situatie met de trap, alleen tocht het bij ons niet zo, maar vind ik het qua geluid voor de kinderen zo lastig. Meestal gaan ze wel goed slapen hoor, gelukkig. Wij hebben wel eens over een soort harmonica-deur gedacht zeg maar, zo een die je inschuift naar de zijkant (vroeger zag je die vaker) zoals je bijv. ook harmonica-traphekjes hebt (die hebben wij ook) want voor een gewone deur heb je inderdaad draai ruimte nodig, en bij zo'n harmonica-deur heb je dat niet. Voor het zicht wat minder, zo'n deur, maar ach, het praktische wil ook wat ;-)

Mayflower zei

Soms moet je gewoon kiezen voor minder mooi, maar het voordeel hiervan is dat je nu heerlijk de warmte in je woonkamer houd. Ik heb ook openslaande tuindeuren en doe deze tijd ook altijd de gordijnen dicht omdat het aan de oostkant is komt er altijd heel veel kou doorheen.
Ik kan je niet helpen met het probleem van de foto's. Ik post vanuit Windows Life Writer en blog nu bijna 3 jaar en heb daar nog geen problemen mee gehad. Maar misschien dat iemand anders je een tip kan geven.
Fijne en warme avond.
Lieve groet, Mea

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

er zijn genoeg mogelijkheden om je huis warmer te maken ...maar vind gordijnen wel wat knus hebben .... las even je vorige post en iedereen heefd wel zo zijn dromen toch ... lekker genieen van wat je wel heb en niet van wat je niet kan krijgen .... fijn weekend lieve groet
rosita

Trudy zei

Lekker dat het nu wel warm is in je huis.. In het begin van je verhaal moest ik even denken aan wat wij eerst bovenaan de trap hadden... een klep met zo´n zandzakje eraan. Heel primitief maar zonder meer effectief! Geniet vanavond maar van de warmte en succes met je kaneelrolletjes!!

Danielle zei

Wat een leuk geschreven stukje! Ik moest wel lachen om de oplossingen en hoe lang het dan ging duren. Maar gelukkig is het dan nu wat behaagelijker bij jullie. Altijd op de tocht zitten is ook niets.
Wat je fotos betreft kan ik je niet helpen. Heb jij dan zoveel fotos geplaatst? Ik blog bijna 2 jaar en heb nergens geen last van.
Maar er zal vast iemand met een goede tip komen.
groetjes Danielle

Stina zei

Wij hebben ook de gang tussen de kamer en de keuken in, dus wij hebben ook altijd last van kou,maar een gordijn heeft er ook wel eens gehangen,vondt zelf ook nog niet alles,dus het is nu nog altijd los,hoop dat het nu minder koud bij jullie is.

fijne avond
gr Stinasurperi

Eefies day zei

Wat heb je het goed opgelost, soms moet je kiezen en met je zweedse gordijn komt het vast wel goed.
Je fotoprobleem kun je wel oplossen, ke kunt geheugen bijkopen, voor weinig geld, Irma van de blog Allemaal kleurtjes heeft het een keer uitgelegd.

succes met je kookboek, lekker genieten.

♥Eefie

Gerd@ zei

Wat een paar kleine ingrepen al niet kan doen he .... bbrrrr tocht vervelend je krijgt er de rillingen van .... groetsssss
Gerd@

wilma zei

Dacht ook even aan een harmonicadeur...maar een gordijn kan ook leuk zijn.Mijn ouders deden dat ook.
Gezellige warme avond,
Groet, WIlma

Miranda zei

En dan wint toch praktisch ;) Geniet van je fijne warme kamer en ik hoop dat het foto-probleem snel wordt verholpen!

Fijne avond. Liefs, Miranda

Elisa zei

Hier in huis merk je het ook altijd, van keuken naar de woonkamer, tegenwoordig hangt daar ook een gordijn, en het is heerlijk. Wanneer die even open gaat voel je het meteen :)

En over dat bloggen, via het programma waar de foto's worden opgeslagen kan je bijkopen geloof ik, en ook al je foto's zien. En inderdaad foto's verkleinen is een optie.

Hopelijk kun je er wat mee.

Pleuntje zei

Als je het lekker warm hebt vind ik het altijd een stuk gezelliger. En gelukkig is het nu opgelost. En de oplossing van Trudi is ook nog een idee. Maar even over het andere probleem.
Ik sla nooit foto's op. Ik voeg mijn foto's gewoon toe vanaf mijn computer. x Petra

Lisette zei

Wij hebben toevallig ook net een gordijn besteld (ik kan helemaal niet naaien o.i.d. ;-) ) voor de voordeur want daar kwam zoveel kou door...
Geniet lekker van de warmte! En een heel fijn weekend!

Jolanda zei

Oh-oh... z-e-v-e-n jaar is erg lang! Ja, je hebt van die dingen hè... ik kan er bij ons ook wel een aantal opnoemen, waar je zelf aan gewend bent maar waar nodig iets moet gebeuren.
Ik wil ook een gordijn bij de voordeur, want daar staat de wind vaak op en ondanks tochtstrips tocht het nog steeds.
En de foto's plaats ik ook vanuit de computer. Nog nooit van een blogfotogeheugen gehoord.

Anoniem zei

Fijn dat je tocht probleem opghelost is met een gordijn!
Handig om het gelijk aan te pakken ipv 7 lange jaren...haha wel herkenbaar hoor ;-(

Fijn weekend vast en liefs, @Let

Kom Achterom zei

Gordijnen hebben ook wel wat hoor.
Zo wil ik al jaren binnen luiken.
Mijn man zag dat niet zitten en ik heb ze toen voor buiten gemaakt. en wat blijkt als je ze voor de helft sluit wordt het een donker hol in huis.
Ik blij dat ik ze uiteindelijk voor buiten heb gemaakt.
En tja zo'n deur en een arm vol was is misschien ook niet erg handig??
Je hebt het in ieder geval een stuk warmer en dat is ook wel wat waard.
fijn weekend
Yolanda

. zei

Fijn dat het gordijn helpt! Ik heb soms ook dat ik iets wel wil doen, maar niet in actie kom… Goed dat jullie stappen hebben gezet om wat een het tochtprobleem te doen.

Vlijtig Liesje zei

Fijn dat het gordijn helpt! Ik heb soms ook dat ik iets wel wil doen, maar niet in actie kom… Goed dat jullie stappen hebben gezet om wat een het tochtprobleem te doen.

Hieperdepiep...een feestje! zei

Gezellige post weer!
Toch fijn dat het gordijn helpt!
Misschien kun je zo'n dubbel deurtje doen, waarvan de beide helften ook weer in elkaar klappen, zoiets als van die luikjes die sommige mensen voor binnen hun ramen hebben, zoiets als dit http://www.antiek-anresto.be/architecturaal-antiek/binnenluiken/shutters-binnenluiken/product1.html
Die nemen minder ruimte in met opendoen.
Ons vorige huis was ook zo koud...visite zat altijd te bibberen, terwijl wij er toch aan gewend waren.
Groetjes, Corine