haha heerlijk hoor! :-) Wij moeten nog even wachten op de onze, maar gelukkig kreeg ik een grote bak vol aardbeien van mn schoonmoeder! Hmm smullen! :) Ik ga je blog volgen!
Ik las in je vorige berichtje over citroenmelissesiroop. Nu ga ik vandaag vlierbloesemsiroop maken (probeer ik elk jaar te doen, maar ik ben deze keer een beetje laat) En daarna wil ik die citroenmelissesiroop wel eens een keer proberen. Heb jij een goed recept voor mij? Dankje!
@bd: Het recept voor de citroenmelisse siroop is als volgt. Knip een bosje takjes van de citroen melisse en doe die (nadat je ze afgespoeld hebt) in een grote pan, bijv. een soeppan. Giet de pan vol met kokend water en laat dit 24 uur staan. Giet het dan door een theedoek in een andere pan (evt. nog eens herhalen) en breng het aan de kook. Als het kookt voeg je al roerend 300 tot 600 gram suiker per liter toe. (Beetje afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben.)
Intussen los je per liter siroop tot 12 gram citroenzuur op in een kopje warm water, dit voeg je toe aan de siroop. In andere recepten wordt wel 25 gram citroenzuur gebruikt per liter, maar wij vonden dit veel te zuur. Door het lagere suikergehalte (dan in de meeste recepten) kan de siroop kokend in de flessen zonder te geleren en zo vacuüm gemaakt worden. Succes!
Reacties
Leuke fotoos van je dochter!
Zo'n aardbeiensmoeltje ;)
maar wat een mooie aardbeien heeft ze daar, GROOT!
Groetjes Hannie
Papa had natuurlijk stiekem meegeholpen...
Bij ons zijn ze lang nog niet rijp..eerst moeten heeel groot worden! Nicole*
Ik las in je vorige berichtje over citroenmelissesiroop. Nu ga ik vandaag vlierbloesemsiroop maken (probeer ik elk jaar te doen, maar ik ben deze keer een beetje laat) En daarna wil ik die citroenmelissesiroop wel eens een keer proberen. Heb jij een goed recept voor mij?
Dankje!
Het recept voor de citroenmelisse siroop is als volgt.
Knip een bosje takjes van de citroen melisse en doe die (nadat je ze afgespoeld hebt) in een grote pan, bijv. een soeppan. Giet de pan vol met kokend water en laat dit 24 uur staan. Giet het dan door een theedoek in een andere pan (evt. nog eens herhalen) en breng het aan de kook. Als het kookt voeg je al roerend 300 tot 600 gram suiker per liter toe. (Beetje afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben.)
Intussen los je per liter siroop tot 12 gram citroenzuur op in een kopje warm water, dit voeg je toe aan de siroop. In andere recepten wordt wel 25 gram citroenzuur gebruikt per liter, maar wij vonden dit veel te zuur.
Door het lagere suikergehalte (dan in de meeste recepten) kan de siroop kokend in de flessen zonder te geleren en zo vacuüm gemaakt worden. Succes!
Laat je nog horen of het gelukt is?
Lief hoor!
groet
Fijn weekend. Groeten, Miranda
Leuk!!