workshop zuurdesembrood bakken
Vandaag was ik naar de workshop zuurdesembrood bakken bij Levine. Het was echt geweldig!
We waren met 4 cursisten en Levine nam alle tijd om ons van alles uit te leggen, vragen te beantwoorden, dingen voor te doen...
Bij de koffie en tijdens de lunch kregen we allerlei heerlijke zuurdesembroden te proeven. Wat dacht je van zuurdesembrood met pecannoten en rozijnen of van zuurdesemstokbrood met allerlei zaden erdoor heen?
En, om maar meteen een veel gehoorde kreet uit de wereld weg te nemen: nee, zuurdesembrood hoeft echt niet zuur te zijn! Levine vertelde zelfs een zuurdesembrood met chocolade en rozijnen gebakken te hebben! Het ligt er o.a. aan wat voor desem je gebruikt en hoelang je het laat rijzen.
Nog veel meer leerden we over bakkersformule, omrekenen, brood insnijden, allerlei baktips...
Met een tas vol heerlijk geurend brood en een hoofd vol informatie kwam ik weer thuis. Gelukkig kregen we een heel naslagwerk mee, met lekkere recepten en 2 potten zuurdesem zodat we thuis ook lekker aan de slag kunnen. Het was een heel geslaagde dag en binnenkort lezen jullie hier vast meer over deze broden!
Reacties
Liefs,
liesbeth
fijne avond
Yolanda
Maar het is op dit moment niks voor mij denk ik om mee te beginnen.
Lijkt mij wel echt en puur, zo brood bakken! En ja, zo zien ze er ook uit... om in te bijten.
hart,gr Fia
Genieten, ik ben benieuwd naar de smaak, het zal daar vast heerlijk geroken hebben ;)
Groetjes Hannie
Groetjes Marjolein
Trouwens, ik vind jouw blog zoveel warmte en gezelligheid uitstralen, dank je wel voor al die leuke berichten.
groetjes
Ik denk dat dit zeker gesmaakt heeft...heerlijk lijkt het me.
Lieve groetjes,
♥Eefie
In afwachting op broden ;)
Fijn weekend. Groeten, Miranda
groetjes Andrea