Bananencake

Wat doe je als je een paar erg rijpe bananen op de fruitschaal hebt liggen en dochterlief graag iets wil bakken? Juist, dan zoek je even snel een recept op internet. Ik vond een recept van bananencake met rozijnen. In de omschrijving stond 'een gezonde snack' en 'ideale verrassing'. Dat klonk goed! Er zat dan ook naar verhouding weinig suiker en olie (ipv boter) door. Zelf voegde ik nog wat rommelkruid toe aan het recept, en bakken maar!


Vanavond een stukje geproefd bij de koffie. Helaas, dit proef wel erg 'gezond'... Een ideale verrassing kan ik het nu niet echt noemen, wij vinden het flauw. 'k Ben blij dat ik het rommelkruid er nog aan toe gevoegd heb!  Misschien zijn we te veel gewend aan het gebruik van grotere hoeveelheden suiker? Maar eens bedenken hoe ik wat meer 'pit' er aan kan krijgen zonder meteen de suikerpot leeg te gieten. Wellicht is honig een optie, of gewoon een ander recept zoeken.
Je hoort tegenwoordig ook nog al eens over Stevia. Zou dat nu echt zo geweldig zijn als je vaak hoort? Hebben jullie er ervaring mee? 
Het lijkt mij zo lastig om te rekenen hoeveel je nodig hebt en hoe krijg je dan toch wat 'volume' in je baksels?

Nienke maakt zich er allemaal nog niet druk om, die geniet voorlopig nog gewoon van de mama-melk en haar duim :-)
Vannacht sliep ze voor het eerst heel de nacht door, knappe meid! Ben stiekem trots op haar, hopelijk maakt ze er een gewoonte van... 


Reacties

ik heb een receptje van bananen,vijgen en notenbroodje of soort peprkoekachtig iets , pas gebakken, erg lekker,gezond en ook goedkoop, geniet ervan , liefs marion
Anoniem zei…
Ik bak wel eens bananencake en smaakt erg goed

Julia
Ik heb wel eens voor een verjaardag een plaatkoek van bananen en nog meer gemaakt..helaas zonder het eerst zelf te proeven...het was niet echt lekker :(
Dus ik probeer niet vaak iets met bananen uit..en stevia heb ik ook nog niet geprobeerd, maar daar valt op het www genoeg over te lezen, denk ik!
Wat een droppie is Nienke..en heerlijk een nachtje door :)
lieve groet,
Hannie♥
Andrea zei…
Wij bakken vaak met palmsuiker (koop ik bij de jumbo) dat geeft een klein beetje een karamelsmaak, en is een van de beste suikervervangers vinden wij. Stevia om te bakken vinden wij niet ideaal. we gebruiken het wel in bv kwarktaart en dan half om half met palmsuiker.
Heerlijk dat Nienke doorsliep joh!
Boaz heeft het ook 2 keer gedaan, maar dan maakte hij er de volgende nacht weer een potje van!
groetjes Andrea
Maggie zei…
Jammer dat het tegenviel, het lijkt mij juist lekker om een keer te proberen. Maar wat is 'rommelkruid'? :-)
Anoniem zei…
Kenn je site de bakparade? Tutti frutti kruidkoek, lekker!!
Toch ziet de taart er wel heel mooi uit! Jammer dat hij niet lekker smaakte.

De foto aan het eind vind ik echt schattig!!!
@ Andrea: bedankt voor de tip!
@ anoniem: die site ken ik niet, ga ik zo gelijk eens een kijkje nemen!
@ Maggie: een kruidenmengsel, zie maitje dat ik je stuurde :-)
Aritha V. zei…
Lijkt me heel lekker hoor, die cake! En wat een lief meisje! Lekker dat ze doorsliep.
Jolanda zei…
Volgens mij mis ik een hoop berichten de laatste tijd...
Ik vind bananen nooit zo lekker in al die bakrecepten, maar ieder z'n meug.
Over de zoetigheid: ik weet ook niet zo raad met stevia enzo. Dan moet je allerlei dingen gaan uitproberen en daar ontbreekt me de tijd voor. Ik hou het zelf bij gewoon minder zoetigheid en dat werkt voor mij goed ;-)

Populaire posts