Dagje tuin en flink verwend

Gisterenochtend deden we snel de 'maandagochtendklusjes'. Daarna pakten we de tassen in, want nu het overdag én 's nachts warm genoeg is, wilden we maar één ding: naar de tuin en daar overnachten! Dat was al zo lang geleden... Bijna een jaar! Hoogste tijd om Nienke daar ook kennis mee te laten maken...

Toen we op de tuin waren vermaakte Lydia zich prima met haar tentje, duplo en andere speelgoed en Nienke lag lekker te slapen. Zo konden wij ook mooi aan het werk. Want werk is er genoeg op de tuin :s
Om een uur of 5 werd het tijd om wat aan het eten te doen. Gezellig, weer eens koken op het petroleum stelletje: gaat prima zolang je het maar bij eenvoudige gerechten houdt. Wij gebruiken lampenolie ipv petroleum, lampenolie stinkt namelijk niet zo... 


Wat vers geplukte sla uit de tuin erbij...


Na het eten nog een poosje werken, kletsen met de tuinburen, met de meiden spelen en voorlezen en langzaamaan wordt het tijd om de lampen aan te steken. Ja, letterlijk 'aansteken' want we hebben geen elektriciteit zoals jullie weten...
We lezen nog wat, luisteren naar de vogels en het valt ons ineens op dat we helemaal geen kikkers horen. Die horen we normaal 's avonds altijd als we op de tuin zijn. Te vroeg of te laat in het jaar? Of hebben ze vanavond gewoon geen zin om te kwaken? We weten het niet en we kruipen in de bedstee om lekker te gaan slapen...


Vanmorgen werden we gewekt door een waar vogelconcert. Prachtig! Zoveel vogels horen en zien we thuis niet! Terwijl ik de meiden was en aankleedt, dekt Gerbrand buiten de tafel. Heerlijk buiten ontbijten in de zon: eigenlijk zo eenvoudig, waarom doen we dat thuis eigenlijk nooit?!


Na het ontbijt gaan we weer aan de slag: spelen, werken, genieten...


Soms zijn rommelhoekjes bij nader inzien toch wel mooi...


Halverwege de middag gaan we naar huis. Nee, het werk is nog niet klaar, maar dat is het nooit. We zijn in elk geval weer een eind opgeschoten: de kievietsbonen zitten in de grond, we hebben wat planten verjongd, en heeeeel veel onkruid getrokken en geschoffeld. We zijn voor nu tevreden! 


Vrijdag en zaterdag vierde ik m'n verjaardag, en moet je zien hoe ik verwend ben:
Stofjes, bandjes, strikjes en knoopjes etc. om mee te freubelen, een 'boeketje snoep', het boek 'de verzoening', het boek 'gouden gezinsmomenten' een 'kroningsbeker' gevuld met snoep, het boek 'basic brood' waar ik pas al over schreef, zelfgebakken koekjes, een boekenbon, een bakvorm voor quiche (met uitneembare bodem) en een sudderplaatje. En dat is nog niet alles hoor, want ik kreeg ook nog bloemen: zowel echte als zelfgemaakte van m'n werk met de namen van de cliënten op de bloemblaadjes: zo leuk! 


Vanaf volgend jaar ben ik altijd vrij op m'n verjaardag, dan is het namelijk Koningsdag...

Reacties

Andrea zei…
Heerlijk zeg die tuin! Wij hebben hier ook maar een heeeeel klein tuintje, en staan nu ook op de wachtlijst voor een volkstuin. We staan bovenaan, dus ik hoop dat het niet lang meer duurt. Als ik dan jou foto's zie krijg ik er wel heel veel zin in. Alleen overnachten dat zit er voor ons niet in, maar een dagje bezig zijn is ook al heerlijk.

groetjes Andrea
Nog van harte met je verjaardag, het boekje gezinsmomenten heb ik ook, en al veel gebruikt voor de +12 JEV.
Je bent heerlijk verwend en dat wordt dus vanaf volgend jaar vroeg op op Kroningsdag om toch nog een rommelmarkt te scoren voor de verjaarsvisite komt :)
Heerlijk je tuinbeelden..
Lieve groet,
Hannie
ps.ik ga nog even op je site kijken :)leuk...
Kniepertie zei…
Nog van harte gefeliciteerd, wat een leuk vooruitzicht om iedere verjaardag vrij te zijn,
groet
Maggie zei…
Hee, wat een leuke herkenbare boeken. Mooi! En hoe heerlijk, zo'n tuin waar je ook kunt slapen. Een bedstee, fantastisch!!
Willemien zei…
Dat klinkt heerlijk joh!
Ik heb hier de tuin bij huis, dat is soms makkelijk, maar aan de andere kant heb je dan ook wel dat je eerst weer met andere dingen aan de slag gaat die ook moeten gebeuren, en als je op een andere plek bent, kun je gewoon steeds doorgaan!
Leuk dat je zo verwend bent!
Liesbeth zei…
Prachtige sfeer creëer je daar in je tuin! Geniet ervan...
Muisje zei…
Alsnog van harte, heerlijk toch om zo verwend te worden.
En wat klinkt het allemaal gezellig.
Muisje zei…
Alsnog van harte, heerlijk toch om zo verwend te worden.
En wat klinkt het allemaal gezellig.
Marike zei…
Ooh heerlijk zeg, wat een leuke kado's! Heerlijk om zo bezig te kunnen zijn in de tuin, da's echt genieten!
Heerlijk he, eten in de tuin... doen wij ook vaak. Mooie foto's, dank je wel.
Jolanda zei…
Vakantie dichtbij... wat heerlijk. De tuin ziet er strak uit joh. Netjes.
Hier ook nog geen kikkerconcert gehoord, volgens Farmer is het water nog te koud.
Oudste zoon signaleerde wel een paar dikke exemplaren bij de vijver, dus dan komt het vast gauw.
Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!
Trudy zei…
Het klinkt allemaal toch wel een beetje als een droom in mijn oren hoor, hoe jullie dit doen. En prachtige foto's er weer bij, leuk! Nog gefeliciteerd met je verjaardag!!
arianne zei…
Je bent wel altijd druk met de tuin met zo'n grote tuin en huisje er op.....maar ik vind het wel een geweldig plekje om zo te zien! En slapen in het huisje dat is echt geweldig.
Buiten eten doen we thuis ook bijna nooit. Keuken ligt aan andere kant huis, alle spullen dus meesjouwen en kinderen vinden het dan teveel gedoe als ze moeten afruimen enz.
Maar op vakantie hoort het er gewoon bij :-)

Lekker verwend hoor! Heb dat bakboek ook al op mijn verlanglijstje staan voor mijn verjaardag (juni)!
Boekje van Ada Verrips ken ik niet...toch nog maar eens neuzen bij den Hertog boeken voor verjaardagswensen.
Je tuin blijft een plezier om naar te kijken en wat zul je er heerlijk toeven.
Nog van harte gefeliciteerd, je had een mooie stralende dag en je bent superverwend.

Lieve groet,
Eefie

whats-inaday.blogspot.nl
hokje zei…
Nog van harte gefeliciteerd! Fijn om weer te genieten van jullie tuin.

Fijne dag. Groeten, Miranda

Populaire posts