vrijdag 7 juni 2013

Rijmandjes

Regelmatig krijg ik de vraag naar de rijsmandjes. Nadat we ze de vorige keer ingekocht hadden waren ze snel uitverkocht. De post bracht nu weer een grote doos vol met mandjes in allerlei soorten. Heb je interesse, kijk dan even hier. (Klik klik)

(Een rijsmandje geeft steun aan het deeg tijdens het rijzen van een vloerbrood. Vlak voor het bakken doe je het brood uit het mandje op een bakplaat/ baksteen en zo bak je het brood af in de oven. Voordat je het deeg in het mandje doet strooi je er bloem in. Door het reliëf van het rijsmandje komt dit motief in de bloem op je brood te staan.)4 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh wat handig ze een mandje,wat ziet het brood er mooi uit en lekker! fijn weekend,lieve groet Musje.

Dagelijks Brood zei

Hoi! Leuk dat je nu nog meer soorten mandjes heb! Zo'n vorm voor 750 gram brood, doe jij daar een deeg ik van 500 meel/bloem en 300 water? En in die van een kg een deeg van 750 meel etc? Goed weekend! Marike

vrouw Hommel zei

Wat jammer dat er geen geurcomputer bestaat !!

Onder de knotwilg zei

@ Marike: momenteel bak ik vrijwel alleen broden met 500 gram meel. Een rijsmandje van 750 gram werkt dan prima. Regelmatig gebruik ik ook een rijsmandje van 1000 gram, en dat gaat ook gewoon goed. Het brood wordt dan iets minder hoog, omdat het meer de ruimte heeft aan de zijkanten.
Op de foto van het rijsmandje met de molen zie je hoe het resultaat is met een brood met 500 gram meel in een mandje van 1000 gram!
Met 500 gram meel zit je overigens natuurlijk al aan meer dan 800 gram deeg: 500 meel, 300 water, 8 zout, 5 gist, schepje suiker, klontje boter...
De andere broden op m'n site en blog zijn gerezen in mandjes van 750 gram: deze zijn iets hoger als je de foto's naast elkaar ziet.