maandag 3 juni 2013

Rokjes en rabarbertaart

Wat heeft dat nu met elkaar te maken, rokjes en rabarbertaart? Nou, eigenlijk niets, behalve dat ik van deze 2 de foto´s aan jullie wil laten zien vandaag...

De rokjes maakte m´n moeder al 2 maanden geleden voor alle kleindochters (ook m´n nichtjes dus) én voor de pop. Maar tot nog toe was het niet warm genoeg. Toen ik vandaag opnieuw het rokje in Nienke d´r kast zag hangen bedacht ik dat ze het nu toch maar snel moest gaan dragen, anders past ze het straks niet meer! Tja, wie had nu ook gedacht dat het zo lang koud zou blijven...
Lydia vond dat ze dan wel even met pop op de foto moesten voor oma. Bij deze dus: oma bedankt! 


Zie je hoe ze naar elkaar liggen te lachen? Toch wel heel andere koppies hé?! Nienke is veel donkerder dan Lydia.


Nog een foto waarop je Lydia d´r shirt goed kan zien, oma borduurde er een poppetje op in de zelfde kleur als het rokje zodat het er helemaal bij hoort, leuk hé?!


Vanmorgen ben ik even met Nienke langs het consultatie bureau geweest voor advies omdat ze nog steeds absoluut niet uit een fles wil drinken. Ze verstijft helemaal als ze een fles ziet... We zijn nu aan het oefenen met een beker, dat gaat in elk geval minder slecht, maar echt goed kun je het niet noemen. Op het bureau zeiden ze dat we wel met rijstebloempap van een lepeltje konden proberen. Meteen dus maar een pak wezen halen en een beetje geprobeerd. Ze lag erg te smakken en leek het zelfs wel lekker te vinden, nu maar hopen dat dit goed blijft gaan! Over een week of 2 mogen we anders ook met een fruithapje of wat groenten gaan beginnen. Tjonge, wat gaat dat hard! Bij Lydia heb ik daarmee gewacht tot ze ruim 6 maanden was, en zij heeft nooit pap gehad, gewoon borstvoeding en later dingen als een fruithapje, groente en brood erbij. Toen ik stopte met de borstvoeding kon ze meteen over op gewone melk uit een pak. Het was dus wel even zoeken bij het schap met babyvoeding: wat heb je daar veel keuze in zeg! Nooit geweten... 

Voor onszelf maakte ik zaterdag een rabarbertaart. ´k Had het recept nog nooit eerder geprobeerd, maar het bleek erg lekker te zijn, een beetje friszuur. We vonden het eigenlijk meer bij een toetje passen dan bij de koffie, en gisteren namen we dan ook een puntje bij de warme vanillepudding als nagerecht. Mmmm! Dat  kunnen we best nog eens doen! En met rabarber uit eigen tuin is dit recept ook nog eens heel voordelig. 
Het recept is als volgt:

Rabarbertaart

Ingrediënten :

100 gram roomboter
100 gram suiker
1 pakje vanille suiker
4 eierdooiers
200 gram zelfrijzend bakmeel (ik gebruikte bloem met wijnsteenbakpoeder)
1000 gram rabarber
1 pakje vanille suiker
theelepel custard
4 eiwitten
200 gram poedersuiker

Bodem
Meng de boter, suiker, vanille suiker en de dooiers goed, en roer dan het bakmeel er doorheen tot een deeg. Het deeg in een springvorm van 26 cm doen. (gaat makkelijk met een lepel) De rabarber schoonmaken in stukjes snijden en op het beslag leggen. 1 Zakje vanille suiker met de custard over de rabarber strooien. Dan 45 minuten op 160 graden in de oven.

De 4 eiwitten stijfkloppen en dan de poedersuiker in kleine porties toevoegen. De taart uit de oven nemen en het eiwit er over verdelen, daarna weer 45 minuten in de oven op 120 graden.

Eet smakelijk!

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Schattig, die dametjes! Naai je zelf ook?

Bedankt voor het recept! Ik heb net rabarber gekregen, vers uit de tuin. Ik kreeg er 2 recepten bij, 1 voor moes en 1 voor compote. Maar deze taart lijkt me ook heerlijk! Nog even dubben wat het gaat worden...

Gerd@ zei

Wat zien ze er schattig uit in hun dezelfde rokjes ... heel lief ..
En die rabarber taart lijkt me heerlijk ik ga het onthouden voor als onze rabarber klaar is ...

Fijne avond ... gr. Gerd@

Onder de knotwilg zei

@ Adrianne: Zo nu en dan naai ik zelf ook, ik doe het graag, maar moet er echt tijd voor maken anders komt het er niet van :-)

Sabrina zei

Mijn zoontje is 14 maand en hij weigert ook de fles. Uit een beker drinkt hij flink. Hij weigerde zelfs bijna een jaar alle vaste voeding. Nu sinds een 3 - 4 tal weken eet hij wel flink.

wilma heger zei

Wat een leuke rokjes! Wat een bolleboosje he?Heerlijk zo'n baby.
Wij doen wel aardbeien bij de rabarbertaart in. Is lekker.
groet, Wilma

Danielle zei

Wat een schatjes die meisjes van je en helemaal leuk zo met dezelfde rokjes. Vervelend zeg dat Nienke zo pertinent de fles weigert. Hopelijk komt er snel een goede oplossing voor jullie

Ilse (blog: family nights/uit mijn keukentje) zei

Ook een lekker recept zeg! Ga ik ook eens proberen. Op m'n blog heb ik ook een erg lekker recept staan.
Succes met het drinen van je dochtertje!

Andrea zei

Wat schattig die rokjes!
en je rabarber recept komt goed van pas, want juist gister kreeg ik een hele tas met rabarber! dus dat kan ik uit gaan proberen.
Wat vervelend zeg dat Nienke nog steeds niet uit de fles wil drinken. Je bent dan niet echt ontspannen aan het werk he! Mijn nichtje deed het ook niet en die kreeg idd ook pap met een lepeltje.
Succes ermee he!

Anoniem zei

Lieve foto`s,wat een schattige rokjes,vroeger lustte ik wel rabarber,maar nu niet meer,lieve groet Musje.

Marcel en Suzanne zei

Wat een prachtige foto's!
De dametjes zitten echt te stralen in die mooie rokjes.
Wat leuk dat zelfs de pop niet is vergeten :-)

Heerlijk hè...
dat de rabarber weer volop te plukken is.
Dat is echt GENIETEN!

Ik hoop zo voor jullie dat jullie KLEINE MEISJE helemaal in de rust mag komen.
Wat zielig dat ze helemaal verstijfd als ze de fles ziet.
Misschien is ze een keer geschrokken van een flesje of zoiets?

Ach je weet het niet hè...
wat er in dat kleine meisje omgaat.
Bidt maar voor haar!
We mogen HEM tenslotte ook in alles zoeken,
HIJ is onze raadsman en voorziener!

LIEVE GROETEN, Suzanne