vrijdag 16 december 2016

Uitdaging deel 4 en 5: rokjes abacadabra 147

Voorheen had ik altijd wat 'tricot-angst'. Ik naaide er zo min mogelijk mee vooral vanwege de afwerking van de zomen met tweelingnaald enz. Een coverlockmachine stond wel hoog op m'n verlanglijstje, juist om dit probleem te verhelpen. 
Na een poos sparen en het nodige te verkopen via Marktplaats kwam het er afgelopen winter van: een coverlock! Sinds die tijd heb ik al heel wat tricot genaaid. Zelfs zoveel dat de andere lapjes in m'n kast een beetje blijven liggen. Een tricot jurkje of rokje zit met lock- en coverlockmachine zó in elkaar en 'gewone' stofjes hebben vaak toch wat bewerkelijkere patronen. Bovendien dragen we allemaal graag tricot! 

Dit keer maakte ik toch weer eens wat van 'gewone' stof: een mooie fijne ribcord van Stenzo. Als je daar dan mee bezig bent voelt het toch wel weer een beetje meer als 'echt naaien'. :-) En wat bewerkelijkheid van het patroon betreft: dat valt in dit geval wel mee!
Het is een ballon-overslag rokje. De sluiting bestaat uit lusjes met knoopjes en aan de binnen-achterzijde zit knoopsgaten elastiek zodat het voor zowel smallere als wat bredere meisjes prettig draagt. 
Als eerste was Nienke aan de beurt, zij heeft echt wat nieuwe dingen nodig. Eigenlijk wil zij het liefst alleen tricot dragen, maar dit rokje valt toch ook wel erg in de smaak: fleurig en door het elastiek niet te strak in de taille. Dan is het al snel goed!Zowel in het voor als in het achterpand zitten wat plooitjes. Ook is er een stukje aangerimpeld, net een pofrokje ;-) Aan de binnenkant zit de buitenrok ook aangerimpeld aan de binnenrok genaaid waardoor het een ballonrokje wordt.


Beetje lastig foto's maken met dit winterlicht in huis... De kleur vertekend daardoor zo snel!


Er was nog genoeg stof over om voor Lydia het zelfde rokje te maken. Dat kwam goed uit. Een paar jaar geleden maakte ik al een paar keer dit patroontje voor haar en ze vroeg de laatste tijd al een paar keer of ik dit modelletje nog eens wilde maken. Bij deze! 


De volgende 3 kledingstukken voor deze uitdaging zijn ook al klaar, dus die 10 moet wel gaan lukken. Nu alleen nog tijd nemen om foto's te maken...

Patroon:  Abacadabra 147
Stof: fijne ribcord van Stenzo, gekocht bij Herbert textil, 1,5 meter
Stand uitdaging: 5-10 naaisels / totaal 5m stof
4 en 5. Rokjes Abacadabra 147

2 opmerkingen:

Mama C zei

Wat een leuke rokjes heb je gemaakt! En die uitdaging ga je zeker halen!
Groetjes

MaMarieke zei

Wat een super leuk rokje is dit!!