zaterdag 24 december 2016

Uitdaging deel 7, 8 en 9: 2 jurken en een sjaal

Ja ja, vanmorgen was er een fotograaf beschikbaar ;-) Lydia wilde wel even wat foto's maken van mama! 
Maar het moet dan vooral wel een beetje snel hé, want het speelgoed wacht... Let maar niet op m'n koppie, want het is een beetje lastig lachen naar de fotograaf terwijl er een klein manneke allerlei laatjes aan het leeghalen is, schuim uit de gootsteenbak opeet en andere ondeugden uithaalt...

Het eerste jurkje is een simpel 'shirtjurkje', uit de My image (1665). Als variatie maakte ik er een soort overslag col op. De stof is punta di Roma die ik op de markt kocht. Ik ging met name door de mooie warme kleur overstag. Voor 5,- wilde ik er wel zo'n jurkje bij! 
Het is de bedoeling dat ik er nog een vest bij maak, maar donderdag wat Lydia ziek en kon ik dus niet naar de markt voor knopen. Dat komt dus nog wel! De volgende is een 3-hoeksjaal. Die zag ik een poosje geleden bij iemand op facebook voorbij komen en toen wist ik meteen dat ik zoiets ook wilde maken. Op de markt vond ik een paar weken een mooi soepel stofje waarvan ik de kleurtjes erg mooi vond. Toen nog zwart bolletjesband erbij en 'even' in elkaar zetten. Het knippen was zo gebeurd, de voor en achterkant aan elkaar zetten ook. Maar bij het bolletjesband vaststikken vroeg het ietwat meer tijd en geduld dan ik van tevoren had gedacht. De stofjes van voor en achterkant zijn allebei een beetje glad waardoor het verschrikkelijk bleef glijden. Uiteindelijk was ik daar dan ook nog het langste mee bezig en zit het niet overal even netjes, maar vooruit, ik ben er tevreden mee! 
Voor de sjaal hanteerde ik trouwens de volgende maat: een driehoek met de lange kant 2 meter en dan in het midden 1 meter breed. Er gaat dus wel wat stof in zitten, maar met de restpunten die over blijven kun je nog wel wat. Er is nog genoeg over voor een simpel a-lijn rokje, maar ik had geen geschikte rits op voorraad, dus dat moet ook even wachten op het volgende markt bezoek!


Nummer 9 is het zelfde jurkje uit de my image (1665): gewoon rechttoe- rechtaan. De gebloemde punta di roma stof doet de rest. En nee, ik weet het, die zwarte panty is hier geen gezicht, maar ja, de fotograaf wilde nu echt weer gaan spelen en had geen tijd voor een uitgebreide omkleed sessie! 


Het laatste kledingstuk voor deze uitdaging in het kerstjurkje voor Nienke. Dat hangt ook al klaar in de kast, maar nee, zij had geen zin in een modeshow, die foto's hoop ik dus volgende week te kunnen plaatsen! 

Patroon jurkje 7 en 9:  My image 1665
Stof: punta die roma, 2 keer 2 meter
Patroon sjaal: zelf gemaakt
Stof: soepele stof en voering, ik denk polyester-katoen, 2 keer 2 meter, nog over voor rokje
Stand uitdaging: 9-10 naaisels / totaal 16m stof
7. Jurk met overslagcol
8. Driekhoek sjaal
9. Rozenjurkje

2 opmerkingen:

Danielle zei

Je bent lekker op dreef zeg met naaien. Heel leuk om te zien. het is echt van het laatste jaar volgens mij dat je zoveel naait toch? Leuke jurkjes heb je gemaakt. Het verhaal van de fotograaf herken ik wel, hier ben ik altijd blij als ze goedgemutst zijn en dr moeder wel even op de foto willen zetten. Jullie ook goede en gezegende dagen toegewenst.

@Let zei

Mooie jurkjes! Wat lijk je toch op je nichtje uit Sl.dr. ;-) Groet, @Let