vrijdag 11 februari 2011

Het voorjaar in aantocht!

Ondanks het grijze weer heb ik vandaag een voorjaarsgevoel.

Vanmorgen is Gerbrand met Lydia naar de tuin geweest. Hij was woensdag al geweest om onkruid te schoffelen maar er was nog zoveel te doen dat hij vanmorgen graag nog eens wilde. Als je het nu niet bij houdt is er over een paar weken geen doorkomen meer aan. Ook wilde hij het aardbeienbed wat we van de herfst hadden aangelegd onkruid vrij maken. We hebben nu 3 aardbeienbedden en hopen van de zomer dus weer lekker aarbeienjam te kunnen maken!
Zoals ik al schreef nam Gerbrand Lydia mee, hij zette haar in de kinderwagen zó dat ze hem precies kon zien. Ze zat lekker warm ingepakt en vond het allemaal best.Wat speelgoed er bij en ze was zoet. Erg zoet dacht Gerbrand na een poosje: ze bleek te slapen als een roosje! Tja, buitenlucht zorgt nu eenmaal voor een gezonde slaap...

Tijdens het schoffelen zag Gerbrand overal al de groene puntjes van voorjaarsbollen boven de grond komen. Ook bloeiden de sneeuwklokjes: het voorjaar is dus weer echt in aantocht! Nog een paar weken en dan zal er steeds meer bloeien in de tuin: de blauwe druifjes, hyacinten, krokkussen, narcissen en niet te vergeten de tulpen! Ik kan er bijna niet op wachten!


Of ons meiske van bloemen houdt hoeven we ons overigens niet af te vragen. Op tafel hebben we een bakje met blauwe druifjes staan en al een paar dagen keek ze er vol belangstelling naar. Gisteren stond ze bij de tafel en met een snelle ruk plukte ze één van de blauwe druifjes af. Ze stond er bij te stralen en liet trots zien wat ze in haar knuistje had. En wordt dan maar eens boos!

Geen opmerkingen: