dinsdag 22 februari 2011

Een kijkje binnen

Vanmorgen scheen het zonnetje opnieuw heerlijk naar binnen. Dus dachten we: mooi tuinweer, daar gaan we gebruik van maken! Maar ja, soms moet er toch ook gewerkt worden en de tuin moest daarom nog een paar uur wachten. Maar vanmiddag, na Lydia d'r middagdutje konden we dan toch weg. Eigenlijk voelden we het al meteen toen we buiten kwamen: het zonnetje leek een stuk minder krachtig dan gisteren, het zou te koud zijn om Lydia buiten stil te laten zitten.
Gerbrand ging daarom buiten verder met het omspitten van de grond en andere klusjes en Lydia en ik zochten de warmte van het huisje op. Kom je ook even binnen?!

Het huisje is van buiten wit met blauw/grijs geschilderd. Van binnen is het grotendeels blank hout. Sommige wandjes zijn wit geverfd en de vloer is donkerrood. Het huisje heeft 2 openslaande deuren en aan 3 wanden raampjes met roede verdeling.


En nee, deze foto's zijn niet van vandaag... Zo ver is de lente helaas nog niet ;-)Soms, als het hard vriest, staan de bloemen op de ruiten! We stoken dan de houtkachel om het lekker warm te krijgen.

Recht tegenover de deuren is een wc. Daarnaast, onder het raam hebben we een keukentje gemaakt. We hebben (nog) geen stromend water op de tuin (nemen het van thuis mee in flessen) en afwassen doen we in het emaille teiltje dat op de foto staat. Het water koken we eerst in de fluitketel op de houtkachel of op het petroleumstelletje.

Als het donker begint te worden steken we de stormlantaarn en kaarsjes aan, want nee: ook elektriciteit hebben we er niet! Zo moet je dus wel op het ritme van de natuur leven...

Aan de andere kant van het keukentje is ook een wandje. Hieraan hangt een emaille lepelrek en er bovenop staan borden, een paar pannen, soepkommen etc.Aan de andere kan van dit wandje is er een heuse bedstee!
Lydia vindt het geweldig om in de bedstee voor het raam te zitten en naar voorbijgangers (aan de andere kant van de sloot) te kijken en te zwaaien. De bedstee heeft trouwens wel lekker ruime afmetingen.

Tegenover de bedstee staat een ledikantje voor Lydia en tegen de zijmuur hier tussen in staat de houtkachel. Verder staan er een schommelstoel, een grote stoel die we gekscherend 'kloosterstoel' noemen, een rotan stoeltje, kinderstoel en een houten bankje dat ook wel als tafeltje dienst doet.

Zo, nu hebben we alles binnen wel zo'n beetje bekeken, zijn lekker opgewarmd en gaan we kijken of Gerbrand klaar is met z'n werk. Het wordt trouwens ook tijd om naar huis te gaan.
Hoewel het binnen ook wel erg gezellig is als het buiten gaat schemeren... Tot de volgende keer!

8 opmerkingen:

Trudy zei

Wat een prachtig plekje heb je daar! Echt een droomplekje. Om trots op te zijn! En ik krijg bijna heimwee naar de babytijd van míjn kids als ik die foto van je dochtertje voor het raam zie ;) ...

Johanna zei

Wat een leuk huisje is dat!
Ziet er erg gezellig uit.
Ik kan me voorstellen dat als je daar komt alle stress van je af glijdt.
Groetjes van Johanna.

Heleen zei

Hei hei!

Nog een keer proberen om eventjes te zeggen dat ik het zo gezellig vindt om op deze manier bij jullie 'te buurten'! Als we weer in Nederland zijn, komen we in elke geval op de koffie en een kijkje op de tuin nemen!

Klem fra oss i Norge!

jente zei

Wat een gezellig en mooi huisje hebben jullie! Ik ben er helemaal weg van. Leuk dat jullie er ook mogen overnachten. Veel plezier met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Wij zijn ook weer een beetje op gang aan het komen met voorzaaien en mijn man heeft een mooie gereedschapskist getimmerd voor mijn tuintje (niet zo groot als die van jullie, er kunnen alleen een kist en een stoeltje staan...)

Tineke zei

Bedankt voor alle reacties!
6 Jaar geleden fietsten we erlangs en zeiden tegen elkaar: je zou hier toch maar een tuintje hebben, dán bof je... Niet wetend dat we 3 jaar later daar zelf ons droomplekje zouden hebben!
Doordat we het huisje zelf gebouwd hebben konden we het ook helemaal naar onze zin maken. 't Is nog niet helemaal af, maar dat hopen we dit seizoen te doen en wat de tuin betreft: daar ben je nooit mee klaar natuurlijk :-)

Karnelly zei

Wat een ontzettend leuk tuinhuis. Ik ben er jaloers op. Ik vind je blog erg leuk en kom graag nog eens terug.
Groetjes, Nelly

Franca zei

Een heerlijk en prachtig huis(je).
Ik vind dat jullie het ongelooflijk mooi hebben gemaakt.
groetjes, Franca.

Elisa zei

Het ziet er heerlijk knus en welkom uit.