vrijdag 15 juli 2011

Lekkage

Hé, wat waren we vandaag blij met het zonnetje! (En wat kijken we weer uit naar de regen komende dagen - niet dus...)

Gisteren zou Gerbrand mij op m'n werk ophalen om meteen door te gaan naar een verjaardag, maar belde hij om 16.00 uur op: ik ben wat later, er staat water in de badkamer! Hmmm.
Wat bleek: door de wind en de regen bleek de muur van ons o, zo leuke jaren-30 huis het vocht niet meer buiten te laten. En daardoor het plafond in de badkamer ook niet... De tegels op de muur kleurden donker van het vocht en de vloer was nat. Kleddernat. Heel erg kleddernat... Achter het plafond zit nog het originele stucplafond en dat was nu zo'n beetje veranderd in kalkwater. Okee, de badkamer is bijna 7 jaar oud, en we fantaseerden wel eens over 'als we nog eens de badkamer vernieuwen dan...' maar dit was nu ook weer niet echt de bedoeling :-(
Gerbrand heeft het water zo goed en zo kwaad mogelijk opgevangen in bakken en is toen als nog naar de verjaardag gekomen.
  
's Avonds bij thuiskomst wachtte ons de volgende verrassing: ook de kelder (onder de trap) stond blank. Een soort zwembad in huis van zo'n 35 cm diep... Dit is al eens eerder gebeurd bij aanhoudende regen en we hadden gelukkig 's morgens al het één en ander uit de kelder 'op het droge' gezet. Maar ja, de kelder moest wel leeg gepompt worden. En de zooi opgeruimd. En vandaag de verzekering gebeld ivm de badkamer schade. (Dit klonk gelukkig niet slecht, met een beetje geluk krijgen we de nieuwe tegels/ plafond (gedeeltelijk) vergoed.) Aannemer gebeld (voor offerte voor de verzekering). Oorzaak verder opgezocht worden. (we dachten eerst dat de cv leiding lek was, dit is gelukkig (nog) niet het geval) Buitenmuur moet waarschijnlijk geïmpregneerd worden. En er moet een nieuwe badkamer uitgekozen worden. Tenminste: de tegels en het plafond. En tja, als je dan toch bezig ben misschien meteen even naar de indeling kijken, en ook maar nieuwe vloertegels. Het bad moet blijven voor Lydia en en beetje voor mij en het toilet uiteraard ook. Maar misschien is dit juist wel een mooi moment om het helemaal te veranderen. Zo'n grote stortdouche of een bad op pootjes hebben we helemaal geen ruimte voor hoor.
En waar ik normaal erg van inrichten houd en wel weet wat ik wil, komt dit zo onverwachts dat ik het even niet meer weet. Van die leuke getrommeld marmer tegeltjes in antraciet/ wit of toch maar zo'n mooie portugeese vloer. Maar ja, de badkamer is niet zo groot en het is misschien wel erg smaak gevoelig voor als je ooit nog eens je huis wilt verkopen... Of toch maar heel basic houden? Of... Help!!! We weten het niet meer!!! We zijn vanavond al naar wat badkamerwinkels geweest om inspiratie op te doen, maar hebben nog niet echt iets naar ons zin gezien. Morgen dus maar weer verder zoeken. Of heeft iemand van jullie een heel goed (lees mooi) idee? Ideeën (evt. met foto's naar m'n mail) welkom hoor!
Ach, we bekijken het maar van de positieve kant: onverwachts een nieuwe badkamer, en als het mee zit nog (gedeeltelijk) door de verzekering betaald ook! Dat we dit jaar eens niet wilde klussen vergeten we gewoon en dat het badderen even niet zo handig gaat: tja, dat nemen we maar voor lief. Arme Lydia.


En nee, deze foto's hebben inderdaad helemaal niets met dit verhaal te maken, maar ik kreeg het kannetje op een brocante markt in Frankrijk van een aardige mevrouw waar we mooie spulletjes kochten. En met bloemtjes uit eigen tuin erin is het gewoon even goed voor mijn stemming!

14 opmerkingen:

Pleuntje zei

Ach wat een pech.
Veel sterkte.
groet Petra

Michelle zei

Dat is idd helemaal niet leuk en ik begrijp dat je het even allemaal niet meer weet...zo wil je natuurlijk geen veranderingen in huis doen...sterkte en een goede zoektocht!

Op mijn andere blog heb ik een paar badkamers je kan altijd is een kijkje nemen...
http://wonderfulthingsilove.blogspot.com/2011/04/mooie-badkamers.html

Lieve groetjes Michelle

Trudy zei

He wat vervelend nou... ik weet wat het is, lekkage. Vorig jaar waren onze nokpannen helemaal versleten en dus waterdoorlatend. Nu is dat gelukkig verholpen hoor. Maar 't staat nog vers in m'n geheugen dat er met flinke regenbuien bedden verschoven werden om droog te kunnen slapen. Mirte heeft zelfs toen ze 2 vriendinnen te slapen had al eens de boel naar beneden verhuisd. Wat kán zoiets als een eenvoudig dicht dak dan ineens een luxe zijn. Heel veel sterkte met alles, en misschien nog een beetje plezier met het uitzoeken van je badkamer...

Jolanda zei

Hè, wat vervelend, lekkage...
Eigenlijk maar gelukkig dat de boel toch al zo'n beetje aan verandering toe was...
Kijk idd maar goed even rond (woon/klusbladen in de bieb?).
Neem niet te kleine tegels, dat is gauw druk in een kleine ruimte.
En zorg voor waterdicht voegsel!! Wij hebben nl. ook wat lekkage naar beneden toe, moet ook nog eens iets aan gedaan (zucht).

Thuis bij Tjits zei

inderdaad dubbel dit.. een nieuwe badkamer is natuurlijk super maar liever niet op deze manier!
en het moet nu ineens in sneltreinvaart.. hoop dat je rust kunt vinden om een goede beslissing te nemen voor je nieuwe badkamer!
succes!!

lieve groetjes, Tjits

Leni zei

Oeps...dit is niet leuk ! Ik mail je een site van een "badkamerman".
Enne een tip : hou het voorál praktisch !

Marianne zei

En ik baalde al dat mij schuur helemaal blank stond en het bij over de dorpel heen naar buiten kwam.
Ik ben gisteren ongeveer 2 uurtjes bezig geweest,en de schade valt gelukkig mee.
Dus nu ik jou verhaal lees denk ik wat een bofferd ben ik.
Sterkte.

Hieperdepiep...een feestje! zei

Misschien ga je dan toch ook nog een keer 'verbouwen op zaterdag' ..;-)
Echt balen...ik kan me goed voorstellen dat je zo ineens dan toch nog niet zo goed weet wat het moet worden. Anders groei je er meer naar toe, he.
Succes hoor!
Groetjes, Corine

It's me zei

Liefs ......xxx...

Anoniem zei

He wat naar,daar word je niet vrolijk van,maar een nieuwe badkamer wel,maar ja je moet er wel geld voor hebben,best duur,ik zou het wel willen haha,maarre een dakdekker nodig haha,mijn lief is dat namelijk ;-) fijne zaterdag,lieve groet Joke.

Jedidja zei

Arme jullie. Niet leuk zeg.

Eefies day zei

Geen vrolijk begin van het weekend, maar één troost, je badkamer krijgt een metamorfose of je het wilt of niet.
Heel veel succes met uitzoeken en klussen.

Groetjes,
Eefie

Miranda zei

Wat een ellende. Een nieuwe badkamer is best leuk, maar niet op deze manier. Wat een gaaf kannetje... en zomaar gekregen; dat maakt het extra mooi.

Ondanks alle wateroverlast wens ik je toch een heel fijn weekend,
Miranda

Lekkage den haag zei

echt zonde, hoe hebben jullie het nu opgelost?