dinsdag 19 juli 2011

Na regen... komt zonneschijn!

En die zonneschijn was er vandaag vol op! Dat werd natuurlijk een ritje naar de tuin en leverde de volgende mand met oogst op:


De eerste worteltjes...


... gele en groene courgettes...


...uien... (de rest hangt nog te drogen onder de luifel van het tuinhuis, foto volgt nog)


...en weer heerlijke aardappels!


Verder nog sla, maar die vergat ik op de foto te zetten :-) en de bloemen die ik oogste hoop ik morgen te laten zien. Wat een rijkdom hé?!

12 opmerkingen:

jente zei

Een mooie oogst zeg! En wat een gezellig mandje heb je om de spulletjes mee te nemen! Dat maakt het extra feestelijk om je oogst binnen te halen.

Wij hebben ook net de eerste aardappels geoogst deze week, ze hebben er van zitten smullen :-) Ik vraag me nog af: smaken gele courgettes ook nog anders dan de groene? 'k Heb ze nog nooit gehad.

En met die zalfjes... gewoon eens proberen. Ik volgde op een camping eens een kruidenworkshop, erg boeiend. We maakten toen ook een potje zalf en sindsdien maak ik het regelmatig.

Groetjes Jessica

Michelle zei

Ja geweldig zeg en dat uit je tuin!! ik ben benieuwd naar je bloemen morgen!

Lieve groetjes Michelle

Trudy zei

Oh als ik die oogst zie krijg ik bijna de kriebels om nog eens een moestuintje te beginnen (in eigen tuin)... Maar helaas, mij ontbreken de groene vingers :( 'k Zou zo zeggen, eet er smakelijk van!

Lentebloemen zei

Wat een mooie oogst! En mooi zo in die mand!

Pleuntje zei

Het ziet er heerlijk uit.
Dat moet wel een lekkere maaltijd tot gevolg hebben.
Vandaag weer een beetje zon ?
groet Petra

Thuis bij Tjits zei

heerlijk zeg groente uit eigen tuin, echt zoveel lekkerder!!

lieve groetjes, Tjits

Marja zei

Mooie oogst, kleurige oogst ook :)

Miranda zei

Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit; blijft toch wel het allerlekkerste hoor, van eigen tuin! Dit jaar heb ik zelf geen groente, maar heb er een pluktuin(tje) van gemaakt, maar gelukkig heeft pa zijn tuin genoeg opbrengst...

Fijne dag,
Miranda

Leni zei

Zo,da's mooi Tineke !! Leo heeft vandaag de vroege aardappelen gerooid. Wat een rijkdom. Het onkruid blijft bij ons echter óók super hard groeien, dat is minder fijn :(.Groetjes.

Hanneke zei

"Vreemd" hè, dat wat je uit eigen tuin haalt geeft je zoveel meer plezier dan even naar de winkel gaan en hetzelfde halen. Ik weet hoe het voelt. Het ziet er allemaal prima uit.

Hieperdepiep...een feestje! zei

Zelfs regen is nodig voor zo'n mooie zonnige oogst! Ik ben erg blij dat het zonnetje er af en toe weer lekker door piept!
Groetjes, Corine

. zei

Ziet er gewoon heerlijk uit en lijkt me zeer smaakvol. Groenten wat je met je eigen handen hebt gezaaid, verzorgd en geoogst....