vrijdag 29 juli 2011

Rondje tuin

Is het morgen echt al weer een week geleden dat ik het vorige berichtje poste?! Tjonge, wat is deze week snel gegaan!
We zijn de afgelopen dagen druk bezig geweest met het verwerken van de oogst. Om te beginnen hebben we courgettes ingemaakt in het zuur. Dit hebben we nog niet eerder gedaan, dus ik ben benieuwd!
Doordat we daar mee bezig waren bedachten we (opnieuw) hoe leuk het zou zijn om zelf azijn te maken. Maar daar is het nog niet van gekomen, hoewel ik er wel het één en ander over opgezocht heb op internet. Heeft één van jullie hier al ervaring mee?


Verder moest er natuurlijk ook op de tuin gewerkt worden. En daar is het volop oogsttijd. De uien hangen te drogen, de helft van de aardappels is al uit de grond. We hebben het eerste maaltje snijbonen en het eerste maaltje sperziebonen op....De (zomer)wortels hebben we uit de grond gehaald. Hier hadden we al een paar keer eerder een maaltje van geoogst, maar de meeste wortels werden nu (bijna) te groot. Om te voorkomen dat ze kapot zouden groeien, zouden gaan rotten of aangevreten zouden worden besloten we ze nu maar allemaal uit de grond te halen. Dat betekende dus ook dat we de weckketel weer op konden gaan zoeken! We zijn 2 avonden aan het wecken geweest en nu zit alles dus keurig 'achter glas'.Tussendoor genieten we natuurlijk ook van alles wat er bloeit op de tuin, zoals deze hibiscus...... en de eenjarigen, en niet te vergeten van Lydia die heerlijk in de zandbak speelt!


Naast het werken in de tuin, het verwerken van de oogst en het normale werk zijn we ook in huis druk bezig met het verbouwen van de badkamer (stond gisteren weer blank) en de kelder die we ook deze week weer een aantal keer leeg moesten pompen :-( Ik probeer jullie berichtjes wel te lezen, maar het lukt me daardoor niet altijd te reageren... Hopelijk heb ik daar binnenkort weer wat meer tijd voor!

Fijn weekend!


13 opmerkingen:

Gerd@ zei

Logisch dat je bijna geen tijd hebt om te bloggen als ik lees waar je allemaal mee bezig bent pppffff dat is niet niks .......
Wel leuk he die tuin hier zijn de aardappels al gerooit de ui hangt ook te drogen de wortelen zijn geloof ik verrot vanwege de nattigheid zo af en toe een aardbei en kilo's bramen .....

Succes met je badkamer en kelder .... Gr. Gerd@

Trudy zei

Wat een werk allemaal! Maar ik krijg zo de indruk dat je het met heel veel plezier en toewijding doet...

It's me zei

Heerlijke tuinfoto's...geniet!..liefs Ria...xxx

Monique zei

Wat een prachtige sfeerfoto's en een heerlijke schuur! Kan me voorstellen dat jullie lekker genieten als jullie daar zijn.

vlijtig Liesje zei

Iedereen is druk aan het oogsten geloof ik! Op andere blogs lees ik ook mensen die hard aan het werk zijn om te wecken en dergelijke.

Prachtige tuin heb je!

Hieperdepiep...een feestje! zei

Wat heerlijk zoveel mooie en lekkere oogst! En je foto's vind ik toch ook zo mooi, prachtig gedaan!!
Groetjes, Corine

Michelle zei

Jij hebt het heel druk en dan is het te begrijpen dat je weinig tijd hebt om te bloggen! met je kleine meisje in die mooie collage, al die groenten die er prachtig uitzien, heerlijk hoor uit eigen tuin!! had gisteren voor het eerst mijn eigen radijsjes geoogst ;-) heb nu een eigen kleine serre en een stukje grond ervoor maar dat moet eerst allemaal bewerkt worden, zal voor volgend jaar worden... de foto van de radijsjes volgt later wel op mijn blog!

Lieve groetjes Michelle

Goud en Zilver zei

Wat ziet dat er prachtig uit allemaal.
Heerlij zo'n tuin met al de verse groenten.
Maar ja het is ook veel werk.
Maar zo te zien genieten jullie er ook van.

Groeten Herma

Miranda zei

Een drukke, maar ook wel heerlijke tijd, want een maaltje verse boontjes en nieuwe aardappeltjes van eigen tuin; helemaal geweldig!

Fijn weekend,
Miranda

Pleuntje zei

Wat een drukte, maar wel leuk denk ik.
Iets minder leuk is de lekkage.
Veel succes.
groet Petra

vrouw Hommel zei

Wat een gezelligheid straalt er van de foto's af. En wat een leuk huisje hebben jullie op de tuin.Nu is het heel druk met verwerken van al het lekkers en straks kunnen jullie er heerlijk van genieten.
groetjes

Jolanda zei

Prachtige foto's!
Hier ook druk... maar toch heerlijk hè!

@Let zei

Mmm heerlijk groente uit eigen tuin, dat proef je hé!
Geniet ervan, ik geniet op afstand met je mee hoor...

Groetjes, @Let...♥