Achter de naaimachine

De laatste dagen maakten de naaimachine, lockmachine en borduurmachine overuren. Naast de gordijnen die ik ben ik ook verder lekker aan de slag gegaan.



Ik maakte wat rokjes en een jasje voor Lydia. Het knopenrokje zag ik een poos geleden op de blog van Daniëlle, en ik vond h'm direct zo mooi dat ik het patroon ook bestelde. Uiteindelijk bleef het nog even in de kast liggen, maar vorige week 'moest' het er dan toch echt van komen! Een heel werk omdat het rokje uit 16 delen bestaat, maar ik ben wel blij met het uiteindelijke resultaat!
Het bijbehorende jasje maakte ik ook, van diep zwarte stof. Hier zit ook een knoop in het achterpand en daardoor hoort het er helemaal bij. Het staat haar zo parmantig!

Van grijze memorystof maakte ik een rokje met links voor plooitjes en een strikje. Het staat erg feestelijk. Deze rokjes maak ik ook om te verkopen via Marktplaats, vandaar de kaartjes die je zie op de foto :-)


Verder zijn we druk bezig voor de sint. We kochten een poppenbedje bij de Ikea (wegens tijdgebrek niet meer zelf kunnen maken helaas) en hoewel daar een 'matrasje' kussentje en lakentje bijzaten kon ik het toch niet laten om iets, meer in eigen stijl te maken... 


Pop ligt diep met haar neus onder de dekens, niet gek ook als je bedenkt dat zij nog steeds een zomerjurkje aan heeft :-) De poppenkleertjes van mijn poppen van vroeger (ja ja, trouw bewaard) blijken niet te passen. Dat wordt dus nog meer werk voor de sint...

O ja, en wat de foto's betreft: ik verkleinde ze nooit en dat blijkt nogal wat extra geheugen te vragen. En dan is die 1,0 GB dus vrij snel vol. Doordat m'n 2e blog aan dezelfde account gekoppelt is gaat het ook nog eens 'dubbel' zo hard, dus misschien dat ik die ook weer los kan koppelen zodat ik 2 x 1,0 GB heb. Nu moet ik dus nog even bedenken of ik alle foto's alsnog wijzig in verkleinde foto's of dat ik extra opslagruimte (20,0 GB) bij koop. Maar vandaag is het weer gelukt met de foto's!

Reacties

Wat staat dat stoer bij je dochter!
Trudy zei…
Ik ben onder de indruk hoe handig jij bent met de naaimachine zeg! Hoe leuk jouw Lydia dit staat... ze is al helemaal klaar voor de feestdagen!
Henriette zei…
Wat schattig wat je voor je dochter hebt gemaakt. En heerlijk als je met de naaimachine overweg kunt het is het eerste verdient en je hebt iets wat een ander niet heeft. Toen de kinderen hier klein waren naaide ik ook van alles.
wat ben je lekker bezig geweest! en wat staat dat Lydia ontzettend leuk, heerlijk zo'n handige mama!

lieve groetjes, Tjits
Prachtig!
en wat doe je dat snel. ben al 3 weken bezig met een jasje voor dochterlief!
Het is toch niet helemaal mijn ding, geloof ik..haha..
Groetjes Hannie
vrouw Hommel zei…
Wat ziet dat er leuk uit allemaal, knap hoor , volgens mij is het verslavend om voor zo'n lief meisje kleren te maken.
groet
vrouw Hommel zei…
Wat ziet dat er leuk uit allemaal, knap hoor , volgens mij is het verslavend om voor zo'n lief meisje kleren te maken.
groet
Gewoon Greet zei…
Wat een mooie dingen kan jij toch
maken!
Schattig dat poppenbedje...
liefs
hokje zei…
Wat ziet Lydia er prachtig uit in haar nieuwe outfit! En haar sinterklaascadeau is erg leuk, fijn hoor een mama die zulke mooie spullen kan maken.

Lieve groet, Miranda
Unknown zei…
Jij en een naaimachine lijken wel een, zulke mooie kleedjes komen er vanaf, schitterend.
Danielle zei…
Ik had het op je andere blog al gezegd, maar het set staat je dochter echt goed en dan nu maar aan de poppenkleertjes he! Ook leuk om te naaien hoor en je kan zo goed je restjes gebruiken, ideaal! Leuk poppenbedje trouwens.
groetjes DAnielle
Pleuntje zei…
Je bent weer heerlijk productief geweest. Lydia ziet er schattig uit. Ze kan zo de kerst in. succes met de sintcadeautjes. x Petra
Oh wat leuk! Vroeger maakte mijn oma lakentjes en kleertjes voor mijn poppen, ja, zelfs dekentjes, alles zo mooi. Fijn dat je dat doet voor je dochter! Onbetaalbaar!
Jolanda zei…
Lieve kleertjes en een lief lakensetje.
Je bent echt handig met de naaimachine!
Pop vindt een setje gemaakt met de restantjes van het setje van haar moedertje vast wel leuk!
Wat ligt dat popje er lekker onder gestopt!
Makkie zei…
Meid, wat een prachtige dingen heb je genaaid! Echt schattig! Bedankt voor je trouwe bezoekjes op mijn blog! Voorzichtig doe ik wat eerste pasjes, morgen gaat het alweer een stukje beter. Vandaag kan ik heerlijk wat blogs afstruinen, ook niet verkeerd!
Fijne dag!
Hartelijks
Unknown zei…
Groot gelijk dat je zulke mooie kleertjes ook op MP verkoopt, je bent er echt handig mee!
Wat wordt Lydia al groot zeg, al een echte dame hoor!
Groetjes, Corine
Anoniem zei…
Wat een heerlijke kleertjes weer!
Wat lief zeg, zo leuk om zelf iets te maken en dan je dochter als fotomodel:))) Geweldig hoor.
Poplief en bed zijn ook heel leuk, ja voor de sint komt nog even een wintergarderobe....

Succes ermee, lieve groetjes,
♥Eefie
Makkie zei…
Leuk dat je me het laat weten, ik wist het niet.
Fijne dag!
wat ziet dat er leuk en lief uit zeg wat een mooi kind ....fijne dagen lieve groet rosita
L zei…
Wat een mooie kleren voor Lydia en wat een leuk Sinterklaaskado!

Populaire posts