zaterdag 20 april 2013

Schrik en tuinplezier

Vandaag gingen we weer eens een dagje naar de tuin als vanouds. Dat is nog niet zo veel gebeurd sinds Nienke geboren is. Het was steeds te koud of we hadden het te druk... Gerbrand is de laatste tijd daarom regelmatig alleen geweest voor het meest noodzakelijke werk, maar echt leuk is dat natuurlijk niet.

Toen ik de deur van het tuinhuis open deed schrok ik: de vloer lag bezaaid met glas! Een vlugge inspectie leerde dat een raampje boven de aanrecht kapot was. Even hoopte ik nog dat het door de harde wind van de afgelopen dagen kwam, maar een flinke steen op de vloer boorde die hoop de grond in... Dit was 'gewoon' vandalisme! We hadden al gehoord dat bij verschillende tuinburen de laatste tijd de (koperen) waterleiding was gestolen en andere jaren waren er regelmatig her en der gesneuvelde ramen van tuinhuisjes en kasjes. Er wordt dan vanaf het fietspad dat aan de andere kant van de sloot langs het complex loopt, met stenen en takken gegooid. Tot nog toe hadden wij er nog nooit last van gehad, tot vandaag dus...
Wat er dan door je heen gaat: schrik, boosheid, verdriet, teleurstelling, opluchting (dat er niets gestolen is), van alles door elkaar. 
Terwijl Gerbrand met Lydia buiten aan de slag ging, nam ik veger en blik ter hand. Ongelooflijk hoeveel scherven er uit één zo'n klein raampje komen! We hebben nu besloten toch maar snel de luiken voor de ramen te maken aan de kant van het fietspad. Dat waren we al een poosje van plan, maar het had niet zo'n hoge prioriteit. Nu wel dus. Wat over blijft is de vraag: waarom doet iemand zoiets?!


Toch hebben we na die eerste teleurstelling vandaag nog een fijne dag gehad op de tuin. Lydia heeft samen met Gerbrand bijna een kilo pootuitjes in de grond gestopt. Ook de preiplantjes zijn uitgepoot en ondertussen heb ik 2 van de 3 aardbeienbedden opgeschoond. Heerlijk hoe het daar weer van op knapt allemaal! Ondertussen keken we met verwondering naar alles wat weer uitloopt: de blaadjes aan de bessenstruiken, de tulpen in de grond, de knopjes aan de fruitbomen... Nu maar hopen dat de boel vannacht niet kapot vriest. Als het nog iets warmer wordt kunnen we weer in het tuinhuis slapen. We kijken er echt naar uit!


13 opmerkingen:

arianne zei

Wat vervelend vandalisme! Gelukkig sliepen jullie er niet toen het gebeurde. Wat leuk trouwens dat jullie er ook kunnen slapen. Een soort vakantie dicht bij huis gevoel.
Heerlijk tuinweer inderdaad. De wind was wel koud maar achter in de zon was heerlijk!

Marcel en Suzanne zei

O wat erg,
inderdaad...
WIE haalt nu ZOIETS in zijn hoofd om te doen?
Ik heb er geen woorden voor...

Dapper dat jullie de goede moed en vreugde :-) niet hebben laten roven.
Want dit is jullie plekje,
daar waar jullie zo GENIETEN van alles wat groeit en bloeit.
Fijn dat jullie al een plannetje hebben kunnen bedenken om het huisje veiliger te maken.

Ik hoop en wens dat jullie hier een HEEL MOOI en VREDIG FIJN nieuw tuinseizoen gaan beleven!
Nu niet meer met z'n drieën :-)

LIEFS, Suzanne

Helena zei

Wat zijn er toch een rare mensen op de wereld, BAH! Kan me voorstellen dat je snel de luiken wilt hebben. Fijn dat jullie toch nog konden genieten. Heerlijke plaatjes van je kleine spruit.

Huize Kip Kakel zei

Wat vervelend zulke incidenten, ze kunnen je stemming aardig beïnvloeden..
Gelukkig niets gestolen,, maar toch...
Heerlijk om weer in de tuin te kunnen zijn, ik snap dat je ernaar verlangt om er weer te slapen..
Fijne zondag,
Hannie♥

julia zei

Hier heb ik geen woorden voor . Van ander mans spullen moet je afblijven.

Ik wens jullie heel veel plezier met de tuin

Julia

Anoniem zei

Ik begrijp ook niet dat mensen zulke dingen leuk vinden om te doen,iets kapot maken of bv stelen waar andere hard voor moeten werken,zal ook nooit te begrijpen zijn,fijn dat de dag toch nog gezellig was verders,voor morgen een fijne zondag,lieve groet Musje.

Pieter zei

Geachte,
Je kan misschien het glas vervangen door plastic platen sterker dan glas.
Pieter

Jolanda zei

Wat ontzettend jammer dat mensen het nodig vinden om zoiets te doen, bah.
Verder weer een heerlijk tuinpraatje.
Humm.... ik heb vorige week net de preizaadjes in de grond gedaan.... dus jullie zijn verder dan wij!

Hannie zei

Dat is zeker schrikken zeg! Nu maar gauw stappen ondernemen.
Maar gelukkig nog een fijne dag in jullie tuin gehad....wat een leuke foto's. [ Nienke vond het zonnetje wel èrg fel hè!]

Dagelijks Brood zei

Ooh wat vervelend!! Wat zinloos zeg! Snel luiken er op maken, ook voor 's nachts als jullie er slapen wel een prettig idee, of niet?! Heerlijk, het nieuwe tuinseizoen is begonnen! Hier kwam buiten de pluksla al in grote getale op!

Muisje zei

Wat vervelend, zo jammer dat mensen andermans spullen kapot maken.
Maar heerlijk om weer te zien hoe lekker alles groeit en bloeit ook je dochters.

Jedidja zei

Balen zeg, dat van die steen. Echt niet leuk.

Vlijtig Liesje zei

Wat een schattig babytje zeg! En wat ligt ze daar lekker.

Akelig van dat kapotte raam, maar gelukkig werd de dag toch nog leuk.