Elodie feestjurk en knippie 2012

Pas geleden liet ik hier al Elodie jurk zien die ik voor Lydia maakte. Het was toen eigenlijk een proefversie om te kijken hoe hij zou vallen. Er moest namelijk een feestjurk worden gemaakt omdat m'n ouders volgende week 40 jaar getrouwd hopen te zijn.
Een witte jurk met rode bloemetjes moest het worden. Na wat kleine aanpassingen aan het patroon zoals het verlengen van de jurk, iets ophogen van de hals, een ruche onderlangs en een onderjurk met tule was ik tevreden. Belangrijker nog: is Lydia er helemaal blij mee! 


Vandaag stond er een fotosessie met m'n schoonfamilie gepland. Dat kwam mooi uit: nu kon de feestjurk meteen aan voor de foto! 
De foto's maken ging heel goed: eerst met heel de familie, dan opa en oma met de kleinkinders, de kleinkinders met elkaar en dan per gezin. Vervolgens nog de kinderen apart en per gezin met elkaar. Helaas was Nienke het toen helemaal zat en hebben we uiteindelijk alleen foto's van Lydia laten maken. Tja, een brullend kind op de foto is natuurlijk ook niet zo leuk...
Volgende week nog maar een herkansing op het feestje van mijn ouders!


Thuisgekomen wilde Lydia graag nog eens op de foto op de trampoline: dan zwiert de jurk zo lekker wijd uit! Vooruit, even dan, en dan snel de jurk uit voor volgende week! 

Voor Nienke maakte ik van dezelfde stof een jurkje uit een Knippie van 2012 meen in. Eigenlijk horen er lange mouwen aan, maar die heb ik gewoon weggelaten. Verder ook hier een ruche onderlangs voor een feestelijk effect.  


Het stofje kocht ik op de markt, de tule had ik nog liggen. Uiteindelijk hebben deze 2 jurkjes samen me nog geen 15 Euro gekost, kijk, dat is nog eens leuk werken! 


Reacties

Unknown zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei…
Mooi geworden hoor! Je mag trots zijn!
Mama C zei…
Wat zien ze er schattig uit!
Prachtig gemaakt en alvast een fijne dag volgende week.
Mij zei…
Wat een prachtige jurken voor prachtige meiden!
Anoniem zei…
Mooie meiden in prachtige jurken!
Unknown zei…
Wat mooi geworden, je Elodie! Vrolijke stofjes en de meiden samen zo is ook zo leuk om te zien. Grappig, ik heb deze week ook een Elodie gemaakt en de hals ook verhoogd.
Muisje zei…
Wat een schattige jurkjes, en de meisjes natuurlijk ook.
Trudy zei…
Och wat lief zeg, zo deze jurkjes! Vooral de laatste foto is geweldig!!
Super!
En wat een leuk prijsje!
Fijne week en een mooie dag op het 40 jarige feest!
Lieve groet,
Hannie
Willemien zei…
Heel leuk geworden!

Ik wou dat ik zo goed kon naaien!
arianne zei…
Mooie jurken zeg! Knap dat je dingen kan veranderen aan een patroon...,een patroon volgen lukt me meestal nog wel,maar er iets aan veranderen...dan schuif ik het heeeel snel ri moeders :-))
Leuk een feest in het vooruitzicht! Gaan jullie iets leuks doen of meer een receptieachtig iets?
Little Train zei…
Prachtig! En wat een schattige meisjes! Gezellige blog. Ik heb me meteen maar aangemeld als volger. :-) Een fijne jubileumdag gewenst.
Groetjes Trijntje
Hannie zei…
Wat een schattige jurkjes!!!!
Vind het echt zo knap, wat een priegelwerk.
Leuke foto's.
Groetjes Hannie

Populaire posts