maandag 15 augustus 2011

Fokveedagfoto van website fokveedag Hellevoetsluis
 Zaterdag hebben we weer genoten op de fokveedag in Hellevoetsluis. Ieder jaar proberen we hier naar toe te gaan. Het is voor ons net een feestdag! Puur genieten: iedereen op klompen of rubberlaarzen :-), geen pretpark met achtbanen of wat ook kan daar tegenop!
De koeien waren weer prachtig 'opgetut' voor de keuringen, kinderen liepen zenuwachtig rond omdat ook zij 'hun' kalfje mochten showen. De hoornblazers waren present. Verschillende shows werden gegeven, de ganzenhoeder liep rond met een koppel ganzen... De paarden waren aan het ploegen en allerlei tractoren stonden klaar om bekeken te worden of om een stukje op te rijden. Ook waren er kraampjes met allerlei streekproducten, boerderijspeelgoed en bakproducten...
Jammer genoeg ging het 's middags regenen. Het weiland veranderde langzaam aan in een flinke modderpoel. Het was nog een hele kunst om later op de middag met de auto `van het terrein af te komen! Gelukkig waren er tractors genoeg. Alleen jammer dat we ons fototoestel vergeten waren...
Op de site (klik klik) staan wel foto's, dus als je benieuwd bent kan je daar natuurlijk een kijkje nemen!

De eerste zaterdag van oktober is er weer de fokveedag in Hoornaar. Ook daar hopen we weer naar toe te gaan. Die is nog groter en ook heel gezellig. Als je van het boerenleven houdt dan is dat zeker ook een aanrader! Volgend jaar bestaat deze fokveedag zelf al 100 jaar. Mijn oma vertelde dat haar vader er vroeger al op de fiets naar toe ging. Als hij terug kwam had hij dan peperkoek onder de snelbinders, een echte traktatie die helemaal bij deze dag hoorde. Het leuke is dat er nog steeds peperkoekkraampjes staan! Je bergijpt wel wat ik die dag dus koop...
Nog even een tip: trek niet je mooiste kleren en schoenen aan, want je wordt er wel wat 'baggerig' van :-) maar als je één keer geweest bent wil je elk jaar weer! En... neem je foto toestel vooral mee, dat hoop ik dan ook weer te doen!

11 opmerkingen:

Monique zei

He jammer.. we hebben Hellevoet gemist! Maar de 99e fokveedag van Hoornaar stond al wel in de agenda. Onze trouwdag.. mooi verjaarsuitje, niet? ;o)

Jedidja zei

leuk uitje!

De Nostalgische Nonnevot zei

Wat lijkt me dat een gezellig uitje, geniet ervan, Nicole*

Eefies day zei

Heerlijk tussen de koeien, geweldig hoor.
Wij wonnen gelukkig op het platteland maar zo'n evenement moet wel heel bijzonder zijn en idd geen pretpark wat tegen dit soort evenementen op kan hoor, puur natuur.

Groetjes,
Eefie

Ons gezin en de Stichting zei

De fokveedag in Hoornaar o zo bekend. Als kind woonde ik in Hoog-Blokland en dat was één van de jaarlijkse evenementen waar we naar toe gingen.

Trudy zei

Leuk zeg, zo´n uitje!!

Esther zei

Ha Tineke,
We hebben hier geen fokdag maar wel je ontbijtkoek. Die staat erg regelmatig op tafel of is bij de koffie te vinden. En je limonade siroop hebben we vandaag gemaakt. Maar dan niet met aardbeien maar met frambozen. Ben benieuwd. Groetjes Lockjes.

Jolanda zei

Vroeger ging mijn Farmer wel met een kalf of een pink of koe. Nu gaan we nooit meer.... jammer eigenlijk hè?

@Let zei

Dat klinkt als een gezellig daagje!

Fijne dag en een groet,
@Let...♥

vlijtig Liesje zei

Dat klinkt heel bijzonder! Een stuk origineler dagje uit dan een pretpark.

Hieperdepiep...een feestje! zei

Klinkt goed! Ook voor kinderen leuk lijkt me!
En wat een leuk verhaal van je oma!
Groetjes, Corine