dinsdag 16 augustus 2011

Give away gewonnen en recept pruimentaart/ karnemelkse kruidkoek

Je hebt van die dagen die echt een gouden randje hebben. Vandaag was het zo'n dag.
Vanmorgen ging ik met Lydia naar de verjaardag van m'n zus. Lydia heeft helaas niet veel speelkameraadjes in de buurt en dat vind ik wel eens jammer. Maar zij en haar neefje zijn net Jut en Jul. Toen we aanbelden werd Lydia dan ook letterlijk over de drempel naar binnen getrokken door neeflief. Een stevige omhelzing tussen de 2 volgde, wat een grote vertedering opriep bij de aanwezige gasten. Ach, we zullen er maar niet bij vertellen dat ze soms ook samen willen 'boksen', hé?! Er waren ongeveer 10 kinderen van onder de 4 jaar, maar Lydia had vrijwel alleen oog voor neeflief, en andersom. Broer en zusje van neef zijn niet half zo zeer in tel! Het is wel een pracht gezicht hoor: 2 van die blonde koppies met helder blauwe ogen: echt hollands welvaren die 2.

Toen we weer thuiskwamen gingen we snel eten. Lydia kon nauwelijks meer eten van de slaap, maar toen we een plof hoorden van de brievenbus werd ze toch weer even goed wakker. En dat was maar goed ook. Het pakje wat in de gang lag was namelijk voor haar bestemd! Zaterdag las ik ineens op de blog van Jolanda (Spil van het gezin) dat ik de give away gewonnen had. Tjonge, ik was er gewoon beduusd van! Het was een heel leuk peuterboek met allemaal fotoplaatjes van dieren. Nou, daar werd Lydia wel wakker van hoor! Het boek werd doorgebladerd van voor naar achteren en weer naar voren. En een priemend vingertje wees de plaatjes aan terwijl ze 'bééé' en 'boeoeoeoeoe' liet horen...
Jolanda: nogmaals heel erg bedankt! Je hebt er iemand heel blij mee gemaakt!
Zodra Lydia vanmiddag uit bed was ging ze weer verder met plaatjes kijken, en zelfs het 'íaaaaa' van de ezel kwam er nu aan te pas!Verder maakten we nog een pruimentaartje. Ik kreeg 2 pakken karnemelk die op de datum waren, en Gerbrand is de enige bij ons die dat soms drinkt. Twee pakken die snel op moesten waren dan ook wat te veel van het goede en ik besloot er kruidcake van te maken. Maar ja, toen was er nog heel wat over. Er lag nog een handvol pruimen die nodig opmoesten en dus besloot ik een pruimentaartje te proberen. Het resultaat smaakte naar meer!

Bij deze het recept, het is heel gemakkelijk!

Nodig:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram suiker
- 250 ml karnemelk
- handvol pruimen
- kaneel
- klein bakblik

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker en voeg er beetje bij beetje de karnemelk door tot een glad beslag. Vet een bakblik in en doe het beslag in de vorm. Was de pruimen en snijd ze in 2e, pit verwijderen (schilletje laten zitten) strooi wat kaneel over de pruimen en verdeel ze dan over het beslag met de schil naar boven.
Nu nog ongeveer 75 minuten (even prikken of die gaar is) in de oven op 160 graden en klaar!


Maak je toch liever kruidkoek? Vervang dan een gedeelte van de suiker (ongeveer de helft) door bruine basterd suiker en voeg een theelepel koekkruiden toe. Zelf wat kruiden mengen kan natuurlijk ook prima.
Het is dan ook lekker om een appel er door heen te snipperen en 50 gram rozijnen. En echt, van die karnemelk proef je helemaal niets meer!

Vanavond besloten we nog even van het mooie weer te genieten en een rondje te gaan fietsen. Konden we meteen even naar bouwmarkt. We moesten nog het een en ander voor de nieuwe badkamer halen. Morgen komt de inspecteur van de verzekering en dan kunnen we hopelijk echt beginnen, na een maand wachten hebben we daar wel zin in! De ideeën zijn ondertussen gerijpt, de tegels liggen te wachten: nu lekker aan de slag! Maar voor vandaag vind ik het wel even genoeg :-) en doe ik lekker niks meer...


12 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Wat leuk dat de give away bij je dochter terecht is gekomen en dat het zo in de smaak viel! Wat een lieve meid, ze zit zo lekker te lezen!!

Lieve groet, Ingrid

Nicole (Maison La Belle Vie) zei

Hoe heerlijk zit je dochter te genieten van het gewonnen boekje. Het recept van je pruimentaart lijkt me wel wat. Helaas dit jaar geen pruimen aan de boom. Maar ik wil het zeker eens proberen.
Groetjes, Nicole

THE BLACK BARN zei

Wat een lief schatje van een lief meisje heb jij daar op de foto.

Van harte met je give away!!

Ik ga je taart een uitproberen hoor!

Fijne week,
Miranda

Jolanda zei

Wat leuk om te zien dat Lydia er zo van geniet!
En die taart - wat een makkelijk recept.
Die doe ik wel een keertje hoor... zo tussen neus en lippen door.

Monique zei

Dat ziet er lekker uit! En wat heerlijk dat Lydia zo blij is met de gewonnen prijs. Gefeliciteerd hoor!

Goud en Zilver zei

Heerlijk, zoals ze daar zit te genieten.
En je taart ziet er heerlijk uit.

Groeten Herma

@Let zei

Je hoeft niet te vragen of Lydia blij is met het leuke boek!
Heerlijk hoor in een hoekje op de bank, gezellig ;)
Je taart ziet er goed uit, mmm.
Smul er maar lekker van!
Het fietsen 's avonds is nog heerlijk hé, nu het nog kan moeten we er maar van genieten...

Fijne dag en een groet,
@Let...♥

Gerd@ zei

Wat een schattige foto van je dochtertje heel lief en je pruimentaart lijkt mij ook heerlijk wel apart dat er
geen boter in zit .....

Gr. Gerd@

Hieperdepiep...een feestje! zei

50 gram suiker vervangen door honing is ook heeeeeerlijk!
En dat boek is wel goed terechtgekomen, schattige foto's!
Leuk dat neef en nicht zo'n schik met/van elkaar hebben!
Groetjes, Corine

@nne zei

bedankt voor het recept ... en proficiat me je give-away! groetjes, @ne

vrouw Hommel zei

Wat een lieve foto's van je dochtertje

Onder de knotwilg zei

@ Gerda: ja, het klopt dat er geen boter in zit. Maar dat zit bijv. ook niet in de ontbijtkoek waar ik al eerder over schreef. Dit recept lijkt daar wel veel op, maar dan met zelfrijzend bakmeel en karnemelk.
@ Hieperdepiep: lijkt me ook heerlijk met honing! Het is echt zo'n handig basis recept waar je eindeloos mee kunt variëren...

Groetjes Tinke