Daar is tie: Assistent Original
En ja hoor, daar is tie dan: de assistent original komt me voortaan assisteren in de keuken!
Na heel wat speurwerk op internet besloten we uiteindelijk om toch de Kenwood te kopen. Maar stiekum bleven we nog een klein beetje twijfelen. We besloten naar Kookpunt aan het Noordplein in Rotterdam te gaan. Hier hebben we een paar jaar geleden ons fornuis gekocht (zo'n lekker groot vrijstaand fornuis) en hier werden we toen heel prettig geholpen.
Dus in de auto gestapt en hup de stad door naar het Noordplein.
Voor de kook-/ bakfanaten onder ons: echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen, maar neem wel een goed gevulde portemonai mee (of juist geen :-0)
Bij Kookpunt namen ze alle tijd voor ons. Onder het genot van een kop thee vroegen ze waar we h'm precies voor willen gebruiken en welke eventuele opties we zouden gebruiken. Uiteindelijk kwam toen voor ons niet de Kenwood, maar de Assistent original toch als beste eruit. Vooral omdat we het kneden van grote hoeveelheden belangrijker vinden dan opties zoals een vleesmolen of blender. Deze opties kunnen overigens wel op de Assistent (net als nog een heleboel andere), maar zijn in Nederland wat moeilijker te krijgen. Ik geef meteen toe dat de KitchenAid er heel wat mooier uit ziet, en ook de Kenwood is heel wat gelikter. Maar ja, soms moet je kijken naar praktisch hé?! En dit is toch wel echt een werkpaard!
Omdat het momenteel de laatste was kregen we het showmodel mee, met korting :-) Die korting gebruikten we meteen maar om de Le Creuset fluitketel te kopen die al een jaar of 3 op mijn verlanglijstje stond. Zo'n mooie nostalgische fluitketel in glimmend zwart emaille...
De oude (goedkope alluminium) ketel was al een paar weken lek, er lag steeds een hele plas water op het fornuis, maar van een le creuset zeggen ze dat hij je hele leven meegaat. En omdat ik wist dat deze elders voor minder verkocht werd kregen we hier ook nog eens korting op vanwege de laagste prijs garantie. ('t Werd natuurlijk wel eerst even gecontroleerd via internet, maar een beetje speurwerk van te voren kan je dus heel wat geld besparen!)
Thuisgekomen moest het één en ander natuurlijk direct uitgeprobeerd worden! Wonderlijk om te zien dat zo'n werkpaard in 10 minuten datgene doet waar je zelf een uur voor uit trek... Het brooddeeg voelde goed aan en kon in de kneedkom blijven voor de eerste keer rijzen. Ondertussen heb ik het deeg al weer doorgeslagen en staat het voor de 2e keer in de bakblikken te rijzen. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!
Ook de garders moesten natuurlijk hun diensten bewijzen: meteen maar even beslag voor ontbijtkoek gemaakt. Dit ging ook prima! Overigens zit er ook een soort roller bij voor iets zwaarder beslag, die heb ik nog niet geprobeerd. En van de week gaan we natuurlijk pizza en pasta eten zodat ik dat deeg ook kan proberen! De aanschafprijs hopen we overigens in ongeveer anderhalf jaar terug te verdienen door dat zelf gebakken brood veel voordeliger is dan vergelijkbaar brood bij de bakker vandaan. Een zelfgebakken brood kost (incl. elektriciteit etc.) ongeveer 70 cent. Dan is het wel een zwaarder/ groter brood als dat van de bakker en niet te vergelijken met het goedkopen brood uit de supermarkt.
Al met al ben ik superblij met deze assistentie in de keuken!
Na heel wat speurwerk op internet besloten we uiteindelijk om toch de Kenwood te kopen. Maar stiekum bleven we nog een klein beetje twijfelen. We besloten naar Kookpunt aan het Noordplein in Rotterdam te gaan. Hier hebben we een paar jaar geleden ons fornuis gekocht (zo'n lekker groot vrijstaand fornuis) en hier werden we toen heel prettig geholpen.
Dus in de auto gestapt en hup de stad door naar het Noordplein.
Voor de kook-/ bakfanaten onder ons: echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen, maar neem wel een goed gevulde portemonai mee (of juist geen :-0)
Bij Kookpunt namen ze alle tijd voor ons. Onder het genot van een kop thee vroegen ze waar we h'm precies voor willen gebruiken en welke eventuele opties we zouden gebruiken. Uiteindelijk kwam toen voor ons niet de Kenwood, maar de Assistent original toch als beste eruit. Vooral omdat we het kneden van grote hoeveelheden belangrijker vinden dan opties zoals een vleesmolen of blender. Deze opties kunnen overigens wel op de Assistent (net als nog een heleboel andere), maar zijn in Nederland wat moeilijker te krijgen. Ik geef meteen toe dat de KitchenAid er heel wat mooier uit ziet, en ook de Kenwood is heel wat gelikter. Maar ja, soms moet je kijken naar praktisch hé?! En dit is toch wel echt een werkpaard!
Omdat het momenteel de laatste was kregen we het showmodel mee, met korting :-) Die korting gebruikten we meteen maar om de Le Creuset fluitketel te kopen die al een jaar of 3 op mijn verlanglijstje stond. Zo'n mooie nostalgische fluitketel in glimmend zwart emaille...
De oude (goedkope alluminium) ketel was al een paar weken lek, er lag steeds een hele plas water op het fornuis, maar van een le creuset zeggen ze dat hij je hele leven meegaat. En omdat ik wist dat deze elders voor minder verkocht werd kregen we hier ook nog eens korting op vanwege de laagste prijs garantie. ('t Werd natuurlijk wel eerst even gecontroleerd via internet, maar een beetje speurwerk van te voren kan je dus heel wat geld besparen!)
Thuisgekomen moest het één en ander natuurlijk direct uitgeprobeerd worden! Wonderlijk om te zien dat zo'n werkpaard in 10 minuten datgene doet waar je zelf een uur voor uit trek... Het brooddeeg voelde goed aan en kon in de kneedkom blijven voor de eerste keer rijzen. Ondertussen heb ik het deeg al weer doorgeslagen en staat het voor de 2e keer in de bakblikken te rijzen. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!
Ook de garders moesten natuurlijk hun diensten bewijzen: meteen maar even beslag voor ontbijtkoek gemaakt. Dit ging ook prima! Overigens zit er ook een soort roller bij voor iets zwaarder beslag, die heb ik nog niet geprobeerd. En van de week gaan we natuurlijk pizza en pasta eten zodat ik dat deeg ook kan proberen! De aanschafprijs hopen we overigens in ongeveer anderhalf jaar terug te verdienen door dat zelf gebakken brood veel voordeliger is dan vergelijkbaar brood bij de bakker vandaan. Een zelfgebakken brood kost (incl. elektriciteit etc.) ongeveer 70 cent. Dan is het wel een zwaarder/ groter brood als dat van de bakker en niet te vergelijken met het goedkopen brood uit de supermarkt.
Al met al ben ik superblij met deze assistentie in de keuken!
Reacties
groetjes Andrea
Wat lees ik, maak jij ontbijtkoek zelf? Zou je het recept willen delen?
Groetjes Carolien
Veel plezier ermee.
Lieve groet, Mea
Groetjes Tineke
Lieve groetjes Michelle
Als ik het deeg gedaan heb,vet ik een grote schaal in van T.upperware met wat olie en bloem erin en laat het zo rijzen.met deksel erop. Mengkom kan weer schoon worden.
Mooie ketel zeg,hoeveel kan daar wel niet in?
Groet, Wilma
Waar koop jij het meel, als ik vragen mag?
Werkt overigens ook prima.
groetjes DAnielle
groetjes DAnielle
Fijn weekend!
Groeten, @Let
Bedankt voor het recept en fijn weekend!
Groeten van Nelly
Prachtige ketel, ik heb 'm ook met m'n verjaardag gekregen!
Veel leuker als een waterkoker :-)
Groetjes, Corine
Groetjes uit Alberta.