Daar is tie: Assistent Original

En ja hoor, daar is tie dan: de assistent original komt me voortaan assisteren in de keuken!
Na heel wat speurwerk op internet besloten we uiteindelijk om toch de Kenwood te kopen. Maar stiekum bleven we nog een klein beetje twijfelen. We besloten naar Kookpunt aan het Noordplein in Rotterdam te gaan. Hier hebben we een paar jaar geleden ons fornuis gekocht (zo'n lekker groot vrijstaand fornuis) en hier werden we toen heel prettig geholpen.
Dus in de auto gestapt en hup de stad door naar het Noordplein.
Voor de kook-/ bakfanaten onder ons: echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen, maar neem wel een goed gevulde portemonai mee (of juist geen :-0)



Bij Kookpunt namen ze alle tijd voor ons. Onder het genot van een kop thee vroegen ze waar we h'm precies voor willen gebruiken en welke eventuele opties we zouden gebruiken. Uiteindelijk kwam toen voor ons niet de Kenwood, maar de Assistent original toch als beste eruit. Vooral omdat we het kneden van grote hoeveelheden belangrijker vinden dan opties zoals een vleesmolen of blender. Deze opties kunnen overigens wel op de Assistent (net als nog een heleboel andere), maar zijn in Nederland wat moeilijker te krijgen. Ik geef meteen toe dat de KitchenAid er heel wat mooier uit ziet, en ook de Kenwood is heel wat gelikter. Maar ja, soms moet je kijken naar praktisch hé?! En dit is toch wel echt een werkpaard!
Omdat het momenteel de laatste was kregen we het showmodel mee, met korting :-) Die korting gebruikten we meteen maar om de Le Creuset fluitketel te kopen die al een jaar of 3 op mijn verlanglijstje stond. Zo'n mooie nostalgische fluitketel in glimmend zwart emaille...
De oude (goedkope alluminium) ketel was al een paar weken lek, er lag steeds een hele plas water op het fornuis, maar van een le creuset zeggen ze dat hij je hele leven meegaat. En omdat ik wist dat deze elders voor minder verkocht werd kregen we hier ook nog eens korting op vanwege de laagste prijs garantie. ('t Werd natuurlijk wel eerst even gecontroleerd via internet, maar een beetje speurwerk van te voren kan je dus heel wat geld besparen!)

Thuisgekomen moest het één en ander natuurlijk direct uitgeprobeerd worden! Wonderlijk om te zien dat zo'n werkpaard in 10 minuten datgene doet waar je zelf een uur voor uit trek... Het brooddeeg voelde goed aan en kon in de kneedkom blijven voor de eerste keer rijzen. Ondertussen heb ik het deeg al weer doorgeslagen en staat het voor de 2e keer in de bakblikken te rijzen. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!
Ook de garders moesten natuurlijk hun diensten bewijzen: meteen maar even beslag voor ontbijtkoek gemaakt. Dit ging ook prima! Overigens zit er ook een soort roller bij voor iets zwaarder beslag, die heb ik nog niet geprobeerd. En van de week gaan we natuurlijk pizza en pasta eten zodat ik dat deeg ook kan proberen! De aanschafprijs hopen we overigens in ongeveer anderhalf jaar terug te verdienen door dat zelf gebakken brood veel voordeliger is dan vergelijkbaar brood bij de bakker vandaan. Een zelfgebakken brood kost (incl. elektriciteit etc.) ongeveer 70 cent. Dan is het wel een zwaarder/ groter brood als dat van de bakker en niet te vergelijken met het goedkopen brood uit de supermarkt.

Al met al ben ik superblij met deze assistentie in de keuken!  

Reacties

Anoniem zei…
Ha leuk joh, mijn man heeft precies dezelfde fluitketel voor mij gekocht voor m'n verjaardag! Ook een zwarte.Ik zit elke dag met smart op de postbode te wachten maar hij zit er nog steeds niet bij. je kneedmachine zul je vast veel plezier van hebben.

groetjes Andrea
Willemien zei…
Dat klinkt goed!
Wat lees ik, maak jij ontbijtkoek zelf? Zou je het recept willen delen?
Groetjes Carolien
Katja (@Yane) zei…
Lijkt mij een heerlijk hebbeding! Veel plezier ermee!
L zei…
Gefeliciteerd met jullie nieuwe aankoop! Veel plezier ermee! Ik ben ook benieud naar het recept voor de ontbijtkoek ;-)
Mayflower zei…
Wat heerlijk dat deze assistent jou nu zoveel tijd en werk bespaard en wat zal het heerlijk bij je ruiken met al je bakwerk.
Veel plezier ermee.
Lieve groet, Mea
@ Carolien en Lisette: over het bakken van ontbijtkoek schreef ik hier al eens: http://onderdeknotwilg.blogspot.com/2011/07/werk-recept-ontbijtkoek-en-rondje-tuin.html In dit berichtje vindt je een link naar het recept, echt een aanrader hoor!

Groetjes Tineke
Michelle zei…
Veel succes en plezier van je nieuwe kneedmachine en fluitketel!

Lieve groetjes Michelle
wilma zei…
Heerlijk nhe zo'n keukenhulp. Zelf hebben we de KitchenAid.
Als ik het deeg gedaan heb,vet ik een grote schaal in van T.upperware met wat olie en bloem erin en laat het zo rijzen.met deksel erop. Mengkom kan weer schoon worden.
Mooie ketel zeg,hoeveel kan daar wel niet in?
Groet, Wilma
Stina zei…
dat beloofd wat,ben benieuwd!!!
Trudy zei…
Lekker zeg, zo´n assistent in de keuken! Zo wordt bakken steeds leuker!! Veel plezier ermee en een fijne avond.
Jolanda zei…
Dat lijkt me superhandig.
Waar koop jij het meel, als ik vragen mag?
Unknown zei…
Het klinkt echt super, ooit hoop ik ook een mooie oven enz te hebben. Maar nu mag ik me vriend lief aan kijken als er deeg 10 Min gekneed moet worden...
Werkt overigens ook prima.
Pleuntje zei…
Ik word altijd zo blij als ik jullie verhaal lees. Altijd zo gezellig samen en dan alle dingen die jullie zelf verbouwen en maken. Ik zou zomaar eens een kijkje bij je willen nemen. Heel veel plezier met jullie nieuwe aanwinsten. groeten Petra
Danielle zei…
Veel succes met je nieuwe 'speelgoedje"!! Jij er gaat vast veel plezier van beleven in je keuken.
groetjes DAnielle
Danielle zei…
Veel succes met je nieuwe 'speelgoedje"!! Jij er gaat vast veel plezier van beleven in je keuken.
groetjes DAnielle
Anoniem zei…
Veel succes met je nieuwe 'rechterhand';)

Fijn weekend!
Groeten, @Let
Anoniem zei…
Wat heb jij een leuk blog! Ik zet hem snel bij de favorieten om vanavond lekker op mijn gemak verder te lezen :)
Karnelly zei…
Ik heb de ontbijtkoek gelijk gemaakt. Ik denk dat ik hem de volgende keer gewoon in de oven doe, want het duurde toch wel wat lang in de wonderpan. Vanaf nu koop ik geen ontbijtkoek meer. Deze is veel lekkerder.
Bedankt voor het recept en fijn weekend!
Groeten van Nelly
Anoniem zei…
Wow, die fluitketel is me gaaf! Hier is er ook eentje aan vervanging toe, maar kon nog geen geschikte vinden. Hoop dat ik het tot mijn verjaardag uit kan houden. Samen met een zware braadpan vind ik dat een mooi cadeau voor mezelf! ;o)
Unknown zei…
Mmmm, wat een gave machine! Daar ga je heel veel plezier mee hebben!
Prachtige ketel, ik heb 'm ook met m'n verjaardag gekregen!
Veel leuker als een waterkoker :-)
Groetjes, Corine
Esther zei…
Hi...lang geleden! Je zal wel plezier van je kneed machine hebben! Super. Leuk he, die fluitketel. Ik heb hem van mijn pa en ma gekregen in het oud rood/oranje achtig. En het is zo gezellig als het fluit! Hier kennen ze het niet en de mensen die komen zijn er ook weg van! Weet je, ik heb je ontbijtkoek vorige week eens alleen met kaneel gedaan ipv koekkruiden.....is ook erg lekker!
Groetjes uit Alberta.

Populaire posts