Weekje vakantie - dag 5: Mekkerstee, molen en knutselen

Tjonge, wat vliegt zo´n weekje voorbij! Vandaag alweer dag 5. Vandaag gingen we op pad naar de Mekkerstee (klik klik) in Ouddorp. We hadden het er al eens vaker over gehad, maar er was nog niet eerder van gekomen. We maakten eerst even een tussenstop in Goedereede bij de oude haven om daar onze boterhammen op te eten. Het ziet er daar zo sfeervol uit! Als kind ben ik daar een aantal keer met vakantie geweest. Nog altijd als ik in de buurt ben móét ik er even langs. Er komen dan allerlei prachtige herinneringen boven aan de strandvakanties die we daar hadden. In mijn herinnering hadden we daar altijd weken lang mooi weer en fietsten we zo´n beetje dagelijks naar het strand bij Ouddorp! Het zal vast wel eens geregend hebben, maar dat ben ik blijkbaar vergeten...

Na de boterhammen verder op weg naar de Mekkerstee. Het was er heel rustig en we konden alles lekker op het gemak bekijken. Lydia vond de geiten erg leuk, maar ook wel een beetje eng. We hebben echt respect voor wat ze hier met elkaar weten te bereiken!
Daarna gingen we naar de molen. Dat had een reden. Sinds vorig jaar is er eens per maand in Poortugaal (een dorp hier vlakbij) een poldermarkt (klik klik). Vorig jaar stond er een oproepje in de streekkrant of mensen met eigen oogst (verwerkt in producten of gewoon net van het land) daar hun spullen wilden verkopen. Gerbrand is er toen elke maand geweest met oogst, stekjes, pootgoed en citroenmelisse siroop en had meteen al een leuk contact met de organisatoren. 
Gaande weg is Gerbrand steeds meer mee gaan denken met de organisator en zo bedachten ze dat er wel wat bakkers stonden, maar niemand met bakmixen en dergelijke. Gerbrand stelde voor dat wij dat zouden oppakken en de organisator was meteen enthousiast. Vandaar dat we vandaag bij de molen niet alleen voor ons zelf meel haalden, maar nog zo´n 50 andere kilo zakken met allerlei soorten broodmixen en cakemix. Mocht je dus in de buurt van Poortugaal wonen: zaterdag 27 april is er in de Dorpsstraat weer een poldermarkt waar ook heerlijke bakmixen verkocht worden! 
Woon je wel in die buurt maar kun je die dag niet, dan kunnen we natuurlijk altijd wel wat regelen...

Eigenlijk hadden we gehoopt nog even een kijkje op het strand te kunnen nemen, maar ondertussen goot het van de regen dus dat plan viel letterlijk in het water... Dan maar naar huis en onder het genot van een beker warme chocolademelk gezellig knutselen. Lydia kreeg pas een doosje met van die playmais, dus dat konden we meteen eens uitproberen. Van tevoren leek het me niet zo heel bijzonder, maar toen we even bezig waren  bleek het toch wel heel leuk spul te zijn! 
Nu nog even tijd nemen om lekker met Nienke te knuffelen en dan hebben we het vandaag allemaal weer naar onze zin gehad! 

Reacties

Hoi hoi, wat kreeg ik een lief berichtje van je. Jij wordt blij van mijn blog, ik werd blij van jouw leuke compliment. Groetjes kathy
Anoniem zei…
Wat hebben jullie een leuk dagje gehad . Ouddorp ken ik van een weekje vakantie is al wel heel lange gelede . In 1991 zijn we daar geweest

Julia
arianne zei…
Leuke dorpjes zijn jullie vandaag geweest! Wij gaan graag ri Zeeland. Vorige zomer als tussenstop wezen lunchen op de Mekkerstee. Je hoort ervan en leest erover,maar je komt er eigenlijk nooit. Wij vonden het ook erg leuk.
Trudy zei…
Het is niet zo gek dat de weken voor jullie voorbij vliegen, als ik zie hoe actief jullie altijd zijn! Leuk hoor! En veel succes met de verkoop!!
Pleuntje zei…
Wat een leuke dag hebben jullie er weer van gemaakt.
Het lijkt me geweldig om deze markt eens te bezoeken.
Wie weet ga je er zelf nog eens staan. Fijne vakantie nog even samen. X
Wat hebben jullie leuke dingen gedaan Tineke, jouw workshop, zo leuk en dan lekker in de keuken met fruit en nu weer Ouddorp..
<Mooi om daar zulke herinneringen te hebben, goed om je kids daar mee kennis te laten maken.
Geniet vandaag!]

Lieve groetjes,
Eefie

http://whats-inaday.blogspot.nl
Muisje zei…
De mekkerstee, daar zijn wij in de zomer geweest, vond het wel een beetje tegenvallen.
Maar dichtbij is een prachtige speeltuin en daar heeft dochterlief zich toen prima vermaakt.
Marike zei…
Wat een lekkere week hebben jullie gehad! Het zit hier al een tijdje in 't 'vat' om naar de mekkerstee te gaan, als mn zusjes of nichtjes een keer logeren. (had leuke verhalen van familieleden gehoord)
Een goed weekend toegewenst!
Aritha V. zei…
Leuk dag je joh. En lieve foto's. Ouddorp, daar gingen mijn ouders vroeger op vakantie. Na de oorlog. In bunkers :-)
L zei…
Wat een heerlijke week was dat!
Wat leuk de Mekkerstee, daar werkt een neefje van mijn man ;-)

Populaire posts