Even iets anders...

Wat een leuke reacties kreeg ik op m'n laatste berichten! Ik vind het echt heel leuk om jullie reacties te lezen, bedankt dus daarvoor! Ook zag ik dat er weer een aantal nieuwe volgers bij zijn: welkom! Ik hoop dat jullie het ook gezellig vinden hier op dit kleine stukje van het Wereld Wijde Web. Ik probeer zo veel mogelijk ook bij jullie allemaal een kijkje te nemen, zo veel mogelijk mee te lezen en regelmatig te reageren maar vooral dat laatste wil op het moment niet altijd lukken. Wellicht dat dit over een paar weken (als de oogsttijd grotendeels voorbij is) weer makkelijker gaat...

Om even terug te komen op de reacties op m'n vorige berichtjes: het pompoenbrood was heerlijk! Je proefde niet zo veel van de pompoen maar het voedde wel veel meer dan gewoon wit brood. Een succes recept dus! Bedankt voor de tips voor pompoen- en courgetterecepten. We eten momenteel vrijwel dagelijks pompoen en/of courgette, maar hebben nu zoveel recepten dat het niet snel verveeld :-)

Met de dazenbeten gaat het goed. Ik heb een dag of 3 heel veel grote plekken op m'n benen gehad die heel erg jeukten. Heel m'n been voelde stijf aan. Maar juist toen ik besloten had dan toch maar langs de huisarts te gaan begon het minder te worden en was het dus niet meer nodig. Gelukkig maar, want hoe aardig de huisarts ook is, ik zie hem niet graag :-)

Wat het imkeren betreft: we hebben besloten het komende jaar zo veel mogelijk mee te kijken/ helpen met de imker op onze volkstuin. Vinden we het over een jaar nog steeds leuk dan hopen we de cursus te gaan volgen. Zo kunnen we ons nog iets beter oriënteren en hebben we ook wat meer tijd om de tuin verder op orde te krijgen. Wordt vervolgd dus!

En toen had ik, na al die liters sap, siroop, tomatensoep etc. etc. etc. eventjes zin in iets anders. Iets heel anders...
Ik besloot Lydia d'r winterkleren maar eens na te gaan kijken. En ja hoor, net wat ik dacht. Op 1 of 2 dingetjes na was alles te klein. Tja, eigenlijk wel een goed teken natuurlijk (dat ze goed gegroeid is) maar het vroeg wel om actie!
Eerst maar eens een kijkje gaan nemen in verschillende winkels. Dat leverde een paar mooie rokjes en vestjes op. Toen een kijkje op Marktplaats, want ik vind het zonde om alles nieuw te kopen als ze er zo snel uitgroeid. Dat zorgde voor een mooie aanvulling, waaronder een mooi nieuw winterjasje waar de kaartjes nog aanhingen!
En toen ging het echt kriebelen en zocht ik m'n stoffen voorraad en 'machinepark' op. Met m'n borduurmachine borduurde ik een kroontje op de stof en met m'n lockmachine en naaimachine naaide ik er vervolgens een ballonrokje van. Aan de voorkant plooien en aan de achterkant aangerimpeld. Toen Lydia het mocht passen (natuurlijk met nieuwe kniekousjes en laarzen erbij) liep ze trots als een pauw te stampen door de kamer! Kijk, dat smaakt naar meer, en snel heb ik nog wat patroontjes besteld via internet.  Hopelijk zijn ze morgen binnen en kan ik weer lekker verder. Heeft toch wel voordelen hoor, als je dochter zo hard groeit!

Zelf vind ik het rokje wel sjiek geworden. Doordat het een beetje stijve stof is blijft het een beetje 'staan'.

Vorig jaar maakte ik van dezelfde stof een jurkje. Maar zeg nou zelf, dit rokje toont toch weer heel anders?!

Reacties

Pleuntje zei…
Ja dit is even wat anders dan de gewoonlijke oogst. Maar ook zo leuk om weer even op een andere manier creatief te zijn. Deze oogst is goed gelukt. groet Petra
Nellie zei…
Wat een lekker ding, die dochter van je.
Het rokje ziet er prachtig uit!
Karnelly zei…
Wat knap zeg. Ik heb alleen een naaimachine en het enige wat me tot nu toe gelukt is, is een broek korter maken :)) Maar ik ga me erin verdiepen. Ik ben bijvoorbeeld jaloers op mensen die zo makkelijk een mooie quilt maken. Oh, en blijf alsjeblieft bloggen.
Al reageer ik niet vaak, ik geniet van jouw blog.
Wat groeit ze hard!
Heerlijk hé? even wat moois toveren met een lapje..
Ik heb de eerste voor dochterlief ook al weer gekocht en volgende week start de naailes...(vind ik gezelliger...;-)) dan alleen naaien..
Dat borduursel maakt het net wat echter..gaaf!
Groetjes Hannie
Mayflower zei…
Ohhhh.....wat een heerlijk meisje en wat staan de nieuwe kleertjes haar mooi. Een prachtig rokje heb je gemaakt en ook de laarsjes vind ik zo mooi staan. Je kan zien aan de foto's dat ze goed gegroeid is.
Lieve groet, Mea
Gewoon Greet zei…
Wat een prachtig rokje!
Knap hoor, en wat is je dochter
inderdaad groot geworden!
ze is ook echt fotogeniek!
liefs
Stina zei…
leuk he om te naaien, heb het ook heel veel gedaan, maar nu komt het er gewoon niet van.
Staat d'r zo lief.
succes met je bezigheden.

liefs Stina
Michelle zei…
Heel knap gedaan, je bent een handig, bezig bijtje! ;-) leuk de foto's van Lydia!!

Lieve groetjes Michelle
Esther zei…
Je bent echt een duizenpoot!! Hier zijn we zo druk met de oogst dat alle andere hobby's en recepten doormailen er helaas bij in schiet ;-(
We maakten gisteren zoveel appelmoes dat ik geen appel meer kan zien! Maar wel voldaan.
Nou, geniet maar lekker van jullie leefstijl! Wij zagen dat in Nederland er nog maar weinig mensen zo erg geniet van alles als jullie met de hang naar rust en vroeger. Hier lukt dat wel maar bij jullie moet je er echt samen achterstaan en er hard voor knokken om het vast te houden. Liefs uit Alberta!
Monique zei…
Oohh... wat heerlijk! Het is zo'n heerlijke snoes! ;o)

Als ik de kracht en energie weer helemaal terug heb (het leek er vanmiddag écht op!) hoop ik een nieuwe werkplek te kunnen bouwen en ook weer vaker achter het machientje te kruipen. Jouw plaatjes werken nog eens extra aanstekelijk! ;o)

Ik lees dat je inmiddels al genoeg pompoenrecepten hebt, maar ik had toch vanmorgen mijn muffinrecept nog geblogt. Misschien is het nog wat voor je?

Fijn om te lezen dat je plekken op tijd minder zijn geworden. Altijd nare steken, is mijn ervaring :o(

Vanaf nu hoop ik weer op een betere bezoekritme. Het is hier altijd zó gezellig! ;o)
Aritha V. zei…
Echt leuk rokje! Het staat schattig!
@Let zei…
Tja ik kan niet anders zeggen dan dat je werkelijk een bezige bij bent :)
Super leuk rokje voor Lydia, ze staat er ook zo parmantig mee op de foto, daar genieten wij met z'n allen van mee hoor!

Groetjes, @Let...♥
Willemien zei…
Wat een leuk rokje!Het staat haar heel leuk!
Knap hoor, ik ben niet zo`n ster in naaien, dat vind ik wel eens jammer.
Groetjes Carolien
Trudy zei…
Lekker eigenwijs zo´n rokje! Groeit toch een beetje met haar leeftijd mee! Heel charmant hoor...
Kom Achterom zei…
ooh wat een mooi meiske!!
dat ballonjurkje staat echt schattig zeg!!
fijne dag
Yolanda
Karnelly zei…
Nog bedankt voor de tip. Er werd net een lading weckpotten gebracht met daarbij het Weck Inmaakboek. Wat een leuke recepten! Morgen begin ik :))
Groetjes, Nelly
hokje zei…
Wat een heerlijk meisje; ze kan zo meelopen in een modeshow met haar prachtige nieuwe kleertjes.

Lieve groet, Miranda
Anoniem zei…
leuk je blogjes. ik weet niet of je graag leest, maar het laatste boek van Carol Drinkwater gaat over bijenhouden en ook de bestrijdingmiddelen die dodelijk zijn voor bijen. het is wel Frankrijk waar het zich afspeeld.Trouwens erg leuk rokje!!
Ik vind het ontzettend leuk staan. En wat een leuk idee, die kniekousen die boven de laarzen uitpiepen!
Unknown zei…
Wat een fotomodelletje!!En wat een gave kleertjes heb jij gemaakt...echt heel mooi!!
Jij bent ook wel van alle markten thuis, leuk!!
Groetjes, Corine

Populaire posts