zaterdag 12 maart 2011

En nog een hek...

Gisteren schreef ik al dat Gerbrand met Lydia naar de tuin was om verder te werken aan het hekje. Toen hij thuis kwam vertelde hij alle pallets op maat gezaagd te hebben. De palen kunnen dus de grond in en dan kunnen de delen gemonteerd worden. Dat schiet lekker op! Weer een klus van het lijstje en vooral een veiligere tuin voor Lydia.


ook de buitenlampen opgehangen

Nu is hij hier thuis bezig met de schutting. Vorig jaar is er een stuk aan de keuken gebouwd en daarvoor moest een gedeelte van de schutting (tijdelijk) weg. Nadat de uitbouw stond zijn we binnen hard aan de slag gegaan (als we toch bezig zijn dan kunnen we ook wel meteen...) en voor we het wisten was het herfst en was het zo nat en blubberig in de achtertuin dat we er weinig meer mee konden. Toen hebben we besloten om dit tot het voorjaar te laten rusten. En het voorjaar is nu! Daarom stelde Gerbrand voor om vanmiddag weer eens een stuk van de schutting terug te plaatsen. En daar kon ik natuurlijk niet op tegen zijn. Gelukkig is Gerbrand handig en doet hij dit soort klussen zelf. Dat geeft toch veel voldoening!


De achtertuin hopen we binnenkort ook te bestraten. We spitten nu allerlei tijdschriften door en kijken veel naar foto's op internet hoe we een eenvoudig en toch gezellig straatje kunnen leggen. We denken een beetje aan vakken van gewone stoeptegels (bijv. via Marktplaats) met daarom heen randen van de klinkertjes die nu al in de tuin liggen.
Langs de kanten willen we wat vaste planten (met name hortensia's). Bij de openslaande deuren wat potten met planten en kruiden enzo, dan ziet het er al snel gezellig uit en kost het niet veel tijd, want die tijd steken we liever in de volkstuin!

Geen opmerkingen: