vrijdag 18 maart 2011

Hoera! Lydia 1 jaar...

Een jaar geleden werd onze Lydia geboren. We hadden bijna 5 jaar op haar gewacht en waren (en zijn) dan ook zó blij en dankbaar voor haar... Deze foto maakte mijn broer 's avonds van haar terwijl ze op Gerbrand zijn hand lag, zo schattig... We hebben de foto op de voorkant van het geboorte kaartje gezet. Aan de binnenkant stond het volgende gedichtje:
Ze groeide in de moederschoot
Zo wonderlijk verborgen
O God, wat zijn Uw daden groot
We bevelen haar in Uw zorgen
We bidden U of dit kind
Door U aan ons gegeven
En al zo teer door ons bemind
Tot Uw eer mag leven

Lydia was vanaf het begin al een makkelijk kind. Vanaf de 2 nacht kwam ze maar 1 x per nacht en na een week of 7 sliep ze al door. Toen ze 3 weken oud was begonnen we met een verbouwing van het huis, pal onder haar slaapkamer. Lydia stoorde zich er niet aan en sliep gewoon door alle herrie heen...
Toen ze 7 weken was ging ik met haar naar een cursus babymassage. Dat was echt heel erg leuk. We waren met een groepje van 5 moeders. De andere baby's waren een paar weekjes ouder, maar het was heel gezellig en zowel Lydia als ik genoot ervan.
Toen ze 9 weken oud was verbaasde ze ons allemaal door van haar buik op haar rug te draaien. Eerst dachten we dat het een toevalstreffer was geweest, maar nee, ze kon het echt en deed het keer op keer...Ondertussen namen we haar overal mee naar toe en sliepen we regelmatig in ons tuinhuisje. Voor Lydia staat daar het oude ledikantje waar in als kind in gelegen heb. En ook daar slaapt ze heerlijk.
Ze is vrolijk, vind andere mensen en vooral kinderen geweldig en speelt (op haar manier) dan ook graag met ze.

We raakten niet uitgekeken op haar en maakten dan ook honderden foto's van haar... Het eerste lachje, voor het eerst zitten en wat al niet meer. Alles was (en is) zo leuk... (Ideaal die digitale albums, dat scheelt heel wat plakwerk!) Hier lag ze zo heerlijk te slapen op het grote bed...


Toen ze bijna 6 maanden was kon ze staan als ze ergens steun aan had. Ook stapte ze toen tussen je handen in. Tja, een vlotte tante dus... In augustus/ september gingen we wat daagjes uit en logeerden we een paar dagen bij een tante in Friesland. Lydia vond het allemaal prima zolang we haar fopspeen en knuffeltje maar mee namen :-)

Ook voor fotomodel spelen is totaal geen probleem voor madam...

Ondertussen kreeg ze haar favoriete plekje in het tuinhuisje: de bedstee. Hier zit een raam in en zo kan ze precies op het achterliggende fietspad kijken naar de mensen die voorbij komen. Vaak wordt er van 2 kanten enthousiast gezwaaid... De middelste foto maakten we in december toen het sneeuwde bij het tuinhuis. Precies op tijd voor de kerstkaarten :-)

Als we 's morgens haar kamer op komen is het eerste wat we zien haar stralende lach. Vaak zit ze al een hele poos in haar bedje te spelen en gaat ze staan zodra ze ons hoort binnenkomen.
Het hobbelpaard kreeg ze al bij haar geboorte van haar ooms en tantes. Ze kruipt er nu steeds vaker zelf op af en vind het geweldig als we haar er op zetten.
Ze is makkelijk en lief, maar soms ook ondeugend en erg eigenwijs: een dametje met pit, die weet wat ze wilt...

En nu is ze dus jarig! Toen ze vanmorgen de slingers en ballonnen zag straalde ze van oor tot oor! De cadeautjes uitpakken was natuurlijk ook prachtig, hoewel Gerbrand even moest helpen om een beginnetje te maken. Ze kreeg van ons een kruiwagentje waar ze (met de pop erin) mee rond rijdt. Ze krijgt binnenkort nog een zandbak, maar de tuin moet nog bestraat worden dus daar hebben we even mee gewacht. Lydia snapt er zelf toch nog niet veel van.
De afgelopen weken oefenden we met 'hieperdepiep - hoera!' en dat heeft ze vanmorgen dan ook heel wat keertjes gedaan.
Vanavond komen de opa's en oma's op visite. Verder houden we het rustig. 'k Heb zelf de afgelopen maanden flink in de lappenmand gezeten en ben nu aan het herstellen van een operatie dus de 'kindervisite' komt binnenkort. Dan komen haar tantes met peuter- en dreumes neefjes en baby nichtje en gaan we naar de kinderboerderij. Misschien nog wel zo leuk ook, hoevaak zijn de kinderen wel niet van slag en huilerig op hun verjaardag door alle drukte en spanningen?!

Straks nog even de taart af maken, want dat hoort er natuurlijk wel bij! En vooruit, nog een laatste foto dan van vanmorgen:
Fijn weekend allemaal!

11 opmerkingen:

Huize Kip Kakel zei

Oh wat ontzettend leuk een blik in het leven van jullie kleine grote meid!
Van harte gefeliciteerd!
een kind van God gekregen om te verzorgen en lief te hebben en op te voeden tot eer van Hem!
Een hele fijne dag en maak gerust nog een paar 100 foto's,
Lieve groet, Hannie

Spil van het gezin zei

Van harte gefeliciteerd met jullie kleine meid! Fijn dat je in dit stukje jullie geluk met haar wilt delen. Een mooi gedicht ook.
En wat een leuk cadeau, kan ze straks jullie "helpen" in de tuin...

Groetjes Jolanda

Eefies day zei

Wat mooi dat we zo één jaar mogen meebeleven met jullie, altijd een wonder, de geboorte en daarna het hele proces van groeien, stap voor stap. Misschien ken je het lied wel, Stap, voor stap, dag na dag, wil ik Jezus volgen, hand in hand, heel de weg wil ik gaan met Hem, daar moet ik altijd aan denken als kleintjes hun eerste stappen zetten.
Heel veel geluk met jullie kleine, zo mooie grote meid!!!
Proficiat!!!!


Lieve groet, Eefie

Desirée-ScrapDees zei

om een lang verhaal kort te maken: volgens mij is het een heerlijk kind! Proficiat met haar, het lijkt me inderdaad een scheetje! mooi die eerste foto die er van haar gemaakt is, beetje anne geddes idee, leuk!

Hoop dat de jarige dame een fijne dag gehad heeft, ze zal rond dit tijdstip wel afgebrand zijn lijkt me!

En leuk dat je bij me langskwam!

Heleen zei

Hieperdepiep-Hoera! Onze grote kleine nicht is al weer een jaar! Ik was even benieuwd of je vandaag iets over haar zou schrijven en kreeg een prachtige levensloop te lezen. Bedankt!

Veel plezier vanavond en ook met de kinderverjaardag!

Mange varme hilser,
Edwin en Heleen

Stina zei

wat een lief meisje hebben jullie zeg, kan begrijpen dat je veel foto's maakt, leuk voor later.

en van harte gefeliciteerd met de kleine meid.

ga je volgen, enne je bent ook welkom bij mij!!!

fijne avond groetjes Stina

Chrissie en Heidi zei

Nog van harte! Wat een gezellige meid! :-)
Wens jullie een heel gelukkig en gezegend jaar met haar!

Irma allemaal kleurtjes zei

wat een ontzettende lieve post en wat een super meisje, het verhaal van Lydia verschilt niet zoveel als van onze Claire alleen dat zij 18 jeer geleden werd geboren en nu gisteren 18 maart 18 jaar is geworden, wat boffen we toch met onze lieve mooie meiden, ja want als je 1 jaar bent kijk je al heeeel wijs de wereld in en voel je je al heeel groot.
Ik hoop dat Lydia net als onze Claire een super verjaardag heeft gehad een echte voorproefje voor j de vele verjaardagen die de meisjes nog mogen vieren in al die jaren die voor hun liggen, groetjes Irma (mama van Claire)

Hieperdepiep...een feestje! zei

Mooi!! Echt een prachtige herinnering aan dat speciale 1e jaar!! Ik hoop dat jullie samen een hele fijne dag hebben gehad! En ik wens een heel mooi nieuw jaar toe!
Groetjes, Corine

Goud en Zilver zei

Alsnog gefeliciteerd.
En ik kan je heel goed begrijpen, zelf hebben we 12 jaar moeten wachten op onze dochter.
Je beleeft alles heel intens omdat je voelt hoe bijzonder het krijgen van een kindje is.
Geniet er maar van, onze dochter zit alweer op school.

Liefs Herma

Zeeuwse Mama zei

Nog gefeliciteerd met de verjaardag van jullie dochtertje Lydia! Wat een leuke hobbelpaard heeft ze, zoiets heeft ons 3-jarige dochtertje ook, ze is helemaal dol van paardjes!
Een leuk blog heb je, ik ga je volgen ;-)