donderdag 3 maart 2011

Spitten en ranonkels

Wat een heerlijk weer was het gisteren en vandaag! Je ruikt de lente gewoon...
'Echt tuinweer' noemen we dat. Gerbrand is gisteren daarom ook naar de tuin gegaan om weer een stukje te spitten. Hij ging dit keer alleen, maar hij was er absoluut niet alleen! Natuurlijk waren er veel tuin-buren die ook kwamen genieten van de voorjaarszon, maar ook vriend merel was weer van de partij. Dat zit zo: zodra er iemand op het tuinencomplex gaat spitten komen er merels. Die komen natuurlijk om wormen te pikken die door het spitten naar boven komen. En het is verwonderlijk hoe dicht bij ze komen, soms zitten ze gewoon naast je voeten of je spa! Een tuin-buur vertelde pas dat hij tijdens het spitten ineens de merel kwijt was: 'ik heb h'm toch niet ondergespit' vroeg hij zich af. Maar nee hoor, toen hij rond keek zag hij de merel ineens onder zijn benen door lopen! Zulke dingen maken dat het tuinieren echt genieten is...

Gisterenavond hebben we bij de bouwmarkt palen gekocht. Tot nog toe hebben we geen hek aan de slootkant van de tuin, en dat is met Lydia natuurlijk te gevaarlijk. Vorige zomer kon ze nog niet kruipen en legden we ze gewoon op een kleedje in het gras, maar dat hoeven we nu niet meer te proberen! Vandaar dat we een hekje gaan maken. Gerbrand had het idee om daar weggooi pallets voor te gebruiken: gratis en zelf op maat te maken. Maar omdat het wel stevig moet worden hebben we dus palen gekocht die we een flink eind in de grond kunnen zetten. Dan wordt het een wit gebeitst hekje met een poortje dat goed op slot kan. Want we moeten zelf nog wel bij de sloot kunnen om gieters te kunnen vullen enz.
Dit is dus één van de tuinklussen met de hoogste prioriteit. 'k Ben benieuwd hoe het gaat worden!

Vandaag hadden we helaas geen tuin-tijd... We zijn wel eventjes wat voorjaars bloemen wezen halen voor in huis en in potten op de tuin. Voor de buiten potten hebben we kleinbloemige viooltjes, wit met paars en voor binnen witte tulpen en witte, rose en wit/rose ranonkels. Die laatste vind ik altijd zo mooi! Ze hebben zo'n nostalgische uitstraling vind ik, en ze passen overal zo leuk bij! Gisteren heb ik het sier appelboompje in de voortuin gesnoeid. Een paar takken daarvan heb ik in een oude lampet kan gezet. Hier tussen wat tulpen en ranonkels. Ik hoop dat de bloesem van de takken ook nog uitkomt, 'k heb een ander jaar wel eens gehad dat de knopjes helemaal verdroogden. Geen idee hoe dat kwam, misschien weet iemand van jullie het?


De andere tulpen en ranonkels zette ik onder andere in een emaille koffiekannetje, in een ouderwets vaastje op een dienblad (met wat andere spulletjes) op tafel, en in een suikerpotje van Bavaria (met roosjes) op het orgel. Het is weer helemaal voorjaar in huis!

3 opmerkingen:

Eefies day zei

Hoi Tineke, ik kom via, via onder de knotwilg terecht en zie dat je net begonnen bet.
Leuk joh, ik kom graag nog eens bij je kijken!!
Ik ga je volgen hoor!

Groetjes Eefie
http://eefiesday.blogspot.com

Hieperdepiep...een feestje! zei

Wat een mooie foto's! Heerlijk om zo even achter de pc van al dat moois te kunnen meegenieten! Ik hoop dat het een mooi tuinjaar wordt!
Groetjes, Corine

Johanna zei

Wat een mooie foto's heb je geplaatst!
Daar kan ik ook zo van genieten, van mooie bloemen in huis.
Groetjes van Johanna.