vrijdag 25 maart 2011

Stapelen met 'straatjut schatten'

Gisteren maakte ik foto's van m'n 'straatjut schatten' en toen ik de foto's wilde posten viel het me ineens op dat het een stapel geworden was... Tja, toen bedacht ik dat ik toch maar een dagje moest wachten met posten om zo mee doen aan 'stapelen op vrijdag'. Kijk voor meer stapels op de blog van Irma "allemaal kleurtjes", zij is de bedenker van de vrijdagse stapelposten...

Terug naar de 'straatjut schatten'...
Gisteren waren we al bijna thuis toen ik in het langsrijden ineens een zinken gieter bij het grofvuil zag staan. Stoppen dus en terug rijden! Gerbrand stapte uit om de gieter te pakken. Maar hij bleef maar treuzelen (dacht ik dus) en wat rond kijken tussen de spulletjes... Ik dacht maar: 'pak die gieter nou, straks pakt een ander h'm voor je neus weg!' maar Gerbrand wenkte dat ik ook even moest komen kijken en hield toen triumfantelijk een zinken pedaalemmer omhoog die ik al een poosje graag wilde!
Verder lag er een grote, oude koffer en een klein rotan stoeltje. Terwijl we stonden te kijken kwam de eigenaar ook en zei dat we mochten pakken wat we wilden. Nou, dat was natuurlijk niet zo moeilijk! Wat een geluk dat we juist met de auto waren...

Maar wat was die koffer toch zwaar?! Bij thuiskomst eerst eens open maken. En wie schetst mijn verbazing dat er nog 2 koffers ín zaten?! Het deksel van de bovenste, kleinste koffer ligt wel los, dus we moeten even kijken of we die nog kunnen repareren. Ook moeten we er nog een mooi geschikt plekje voor vinden, maar dat komt wel goed!

Op de grootste koffer zaten nog wat oude stikkers, leuk! Ik ben stapel op dit soort onverwachte schatten!

Vooruit, de andere schatten dan ook nog maar even op de kiek, ook al zijn het geen stapels...

11 opmerkingen:

Eefies day zei

Hoi Tineke,
Wat een mooie schatten heb jij gevonden, prachtig, het hele verhaal is zo leuk, ik zie het helemaal voor me.

Ik maak de hartenkrans met een oude ijzeren kleerhanger, je buigt die iets om en dan heb je een hart. De takken zet ik in het begin vast met ijzerdraad, daarna vlecht ik gewoon door.
Ik gebruik ook wel buxus of ander groen, is ook leuk, maar mijn kleerhangers zijn nu op, dus misschienmoet ik nu een oproep doen in blogland:)

Succes en hartelijke groetjes, Eefie

Makkie zei

O heerlijk! Dat jullie nog grof vuil aan de weg hebben staan. Dat is bij ons helaas niet zo. En dat je man ook zo lekker meeschuimt. Mijn man vindt alles uwe zooi. Hij houdt zijn hart altijd vast als ik naar kringloop ga.
Veel plezier met je nieuwe aanwinsten!

Stina zei

wat mensen soms aan de weg zetten zeg, maar jullie hebben het maar mooi getroffen met die mooie vondsten.

Goed weekend,
groet stina

Huize Kip Kakel zei

Helemaal geweldig, bij ons helaas ook geengrof vuil meer aan de weg, als manlief afval weg brengt bij het afvalbrengstation vraag ik altijd of hij in de bakken wil kijken, maar helaas heeft hij een andere blik als ik en komt hij met fietsjes ofzo thuis..ook wel weer prettig natuurlijk. ik geloof dat we nog maar 1 jongensfiets via MP hebben gekocht..houden we de centjes lekker in de knip.
Fijn weekend en geniet van je bijzondere stapel,
Groetjes Hannie

rommy moosie68 zei

hoi leuke stapel hebje een wat een schatig beertje zit er bij supper lief ja ik ben een bere gek haha groetjes rommy

Het stokpaardje zei

O wat een bof. en wat een leuke stapel is het geworden. Je snapt toch niet waarom mensen zo iets moois weg gooien.
Groetjes Iris

Tanja zei

Gave stapel is dit en dan het verhaal erachter, helemaal geweldig!

Groetjes
Tanja

Trudy zei

Helemaal goed! Zo zie je maar weer, geluk ligt gewoon op straat!!!! Geniet ervan en fijn weekend!

Chrissie en Heidi zei

Een stapel met een geweldig leuk verhaal! En...'t zijn ook echt gave spullen! Dat is echt genieten he?! :-)

Fijn weekend!

Leni zei

Hoi Tineke, Wat leuk, die "ouwe" koffers. Ik heb er een, die komt van zolder van een tante die naar het verz.huis moest. En ja, ook die koffer woog wat meer als alleen koffer. Wat denk je ??? De trouwjurk van tante zat erin. Prachtig. Gemaakt door haar oudste zus. Inmiddels allebei in de tachtig.De koffer staat in de kamer met daarin onze breiwerkjes. Heel gaaf !

Rein zei

Wat een mooie stapel,
die koffers zijn super!