maandag 7 maart 2011

Pallet-hekje

In één van m'n vorige berichtjes schreef ik al dat we een hekje langs de sloot willen maken van weggooi pallets. Vanmiddag is Gerbrand er mee bezig geweest. Eerst hebben we opgemeten hoe hoog het hekje moet worden. (Zo hoog dat Lydia er voorlopig niet overheen kan klimmen...)

Toen heeft Gerbrand de pallets een stukje ingekort. Daarna haalde hij de 'blokken' en latjes van de achterkant en sloeg de lange spijkers plat. Gerbrand wilde ze eigenlijk eruit halen en kortere erin doen, ik vond het juist wel stoer en 'geleefd' staan. Nu draaien we ze wel naar de achterkant, dus eigenlijk zie je er niet zo veel meer van straks...

En zo onstond er al een heus stukje hekwerk! Deze stukken zijn 80 cm breed, dus er moeten er nogal wat gemaakt worden. Maar het werk bleek best mee te vallen, en helemaal niet vervelend om te doen. Je zag het onder je handen groeien!
Ook voor de afgezaagde rest stukken kregen we een idee: met een bodem er in kunnen deze prima als plantenbak fungeren! (de kleine 'bak' op de foto)

We hebben nu ongeveer de helft van de pallets 'bewerkt', de rest volgt zo snel mogelijk. Dan de palen stevig in de grond zetten en de delen aan de palen monteren. En natuurlijk moet alles wit gebeitst worden, net als het huisje.
Aan de andere kant van de tuin, langs het voetpad van het volkstuincomplex, wilden we een frans schapenhekje van kastanje hout zetten. Maar Gerbrand vond het pallet-hek zo leuk worden (en op de palen na nog gratis ook) dat hij voorstelde ook daar een pallet-hekje te maken. Maar eerst het hek aan de slootkant af en dan zien we verder...

7 opmerkingen:

JeeBee zei

Wat een leuk idee om een hekje van pallets te maken! Maar hoe kom je aan die pallets?

Jolanda zei

Leuk is dat hè, van gebruikt materiaal weer iets nieuws maken! Mijn Farmer is ook zo handig en dit zou helemaal iets voor hem zijn! Als je het poortje ook van hetzelfde doet, wordt het 1 geheel, misschien wel zo mooi?

Hieperdepiep...een feestje! zei

Wat een voldoening en plezier kan het geven om zo samen bezig te zijn! En wat idyllisch zo langs de sloot!
Groetjes, Corine

Corrie zei

Hé leuk blogje, en mooie foto's, ik krijg er een echt voorjaarsgevoel van! Wij hebben een carport en pergola met tuindeur van oude pallets gemaakt, kost niets en het staat al jáááren!

Eefies day zei

Goed dat je eerst de slootkant doet, moet er niet aan denken...geweldig leuk om pallets te gebruiken, het geeft ook zoveel voldoening om van niets, iets te maken.

Groetjes, Eefie

Leni zei

Haaa Tineke,via "Teunie" ontdek ik dat je een blog hebt. Wat schrijf je gezellig en met mooie foto's. Ik ga je belevenissen volgen hoor ! Groetjes, Leni.

Tineke zei

Bedankt voor alle reacties!

JeeBee: de pallets kan je gewoon vragen bij bedrijven. Zij gooien ze weg en moeten daar voor betalen, dus vinden het over het algemeen prima als je ze wil hebben! Zelf durf ik dat soort dingen niet zo goed te vragen, maar mijn man stapt er gewoon op af :-)(Sommige bedrijven gebruiken Europallets, die krijg je meestal niet mee omdat er statiegeld opzit).

Het geeft inderdaad veel voldoening om van 'niets' 'iets' te maken, leuk ook om te lezen dat er meer mensen zijn die dit idee hebben gebruikt! Hopelijk staat het hekje bij ons straks ook jáááren!