maandag 14 maart 2011

Kinderkamer

Aanstaande vrijdag hoopt onze Lydia haar eerste verjaardag te vieren. Ik merk dat m'n gedachten steeds een jaar terug schieten in de tijd: 'vorig jaar rond deze tijd...' 
De eerste, lieve, kleine kleertjes lagen keurig gestreken in de kast, het bedje was keurig opgemaakt. Wat duurden die laatste weken lang... Het kamertje was kant en klaar en ik kon bijna niet meer wachten van ongeduld. Daarom vandaag een blikje terug in de tijd: de babykamer. 

Schuin tegenover de deur van haar kamertje staat de commode. Het is een 'oudje' bij Gerbrand uit de familie. Een oudoom maakte h'm jaren geleden zelf. Later was hij in gebruik bij Gerbrand thuis. Wij hebben h'm roomwit geverfd (net als de rest van de kamer) en er nostalgische houten greepjes aangezet.
Zelf vind ik het nog steeds een pracht van een commode: dit model zie je nu niet meer, zie je ook het 'uitschuifplankje' rechts?!
Het plankensetje boven de commode maakte Gerbrand zelf, helemaal in stijl met dezelfde houten greepjes.
We kregen van Gerbrand z'n moeder nog wat oude borstrokjes en een oud mutsje. Deze vond zij in de commode toen zij h'm jaren geleden kreeg. Nu hangen ze links aan de zijkant.

We kozen bewust niet voor echt 'baby behang', maar voor oud blauw met op één wand witte bloemetjes in grote ovalen. In de hoek voor de balkondeur staat een schommelstoel met rendiervacht. Eerlijk gezegd gebruiken we de stoel niet veel, maar het staat wel erg gezellig...

Het ledikantje kochten we bij een kringloopwinkel. We verfden h'm in een apart kleurtje metalic verf: het ene moment leek tie zilver, het andere moment teddybeer bruin, net hoe het licht er op viel. Ondertussen slaapt Lydia in een ander ledikantje, deze kon niet laag gezet worden en ze ging steeds over de rand hangen...
Het hemeltje maakten we zelf van kant en klare gordijnen van een groot zweeds warenhuis. In het midden aan elkaar zetten en inkorten en klaar is kees! Jammer genoeg hangen die nu ook niet meer op omdat Lydia ze steeds d'r bedje introk...

Voor de gordijnen naaien kwam m'n moeder te hulp. De lambrisering maakte Gerbrand zelf (dus niet van die kant en klare delen). Uiteindelijk waren we hier zo blij mee dat hij deze ook voor de beneden verdieping hebt gemaakt!
Nu nog een kijkje vanaf haar bedje richting de deur. Net naast de deur hangt een pluche elandenkop aan de muur, een knipoogje naar Noorwegen waar m'n zus woont en waar we vorig jaar op vakantie geweest waren. (Vandaar ook de rendiervacht). Onder de elandkop staat een oud krijtbordje van de rommelmarkt. Naast de kast hangt nog een nostalgische reclameplaat van babyvoeding (een babytje in een groot ei).


Her en der staan wat 'nostalgische accesoires' zoals een zilveren spaarpotje, een ouder zilveren rammelaar etc.
Ook de lakentjes kregen een nostalgische uitstraling. Gerbrand z'n moeder haakte prachtige randjes met roosjes, met eendjes en jawel: met rendieren. Deze naaide ik op wit katoene dekbed overtrekjes (met een gewone deken erin voor de veiligheid) en ik borduurde er bijpassende teksten boven. ('Slapen als een roosje... ' bij het rozenrandje bijv.)

En nu wordt ze al weer bijna een jaar... Zucht, wat gaat dat snel... 'k Heb pas al roze stofjes gekocht om wat echt 'meiden dingen' te maken zoals een dekbedovertrekje of kussentjes. Want ja, ze is nu echt bijna baby-af :-) 

... wat was ze klein...

6 opmerkingen:

Eefies day zei

...en nu al weer bijna een jaar, wat een leuke kinderkamer heb je, wat een mooi verhaal een jaar gaat soms zo vlug, geniet ervan dat ze nog zo klein is!!!

Fijne verjaardag deze week.

Groetjes, Eefie

Antonia zei

Wat leuk, jouw reactie op mijn blog. Vind jouw blog supergezellig. Wat een heerlijk tuinhuis hebben jullie op een prachtig plekje. Ja, ik herken dat wel, heimwee naar vroeger tijden. Ik ga je volgen hoor Tineke, groetjes Anja

Hieperdepiep...een feestje! zei

Wat ziet dat er allemaal gezellig uit!! Heerlijk thuis voor je kleine meid! Ik heb dat ook, hoor, een tijdje voordat de kindjes jarig zijn, denk ik soms heel erg terug aan die tijd dat ik hoogzwanger was. Bij 3 ervan liep ik minstens 2 weken over tijd, wat voelde dat dan als een echte ver-wachting!
De namen op de banamen zijn idd van mijn boeven!
Groetjes, Corine

Jolanda zei

Wat een prachtig kamertje, en wat een klusser, die Gerbrand van je! Jijzelf hebt ook gevoel voor mooie dingen.

bikim zei

love that room!!!!!!!!!
so sweet and precious that baby!
happy week,
Rosa

Jente zei

Wat hebben jullie dat prachtig aangepakt, het ziet er super mooi uit!
En wat ligt je dochtertje lief te slapen. Zo mooi om te zien, zo'n kleintje (ben net vandaag bij mijn zusje geweest die een zoontje van een week heeft, zo klein en lief...)